"We waren vorig seizoen sterker en rijper dan ooit"

6 november 2018 | Guy De Moor | Sport

Niet alleen SV Sint-Antelinks, kampioen vierde provinciale, maar ook VC Herzele-Ressegem kon promoveren naar derde provinciale. Danny Van Melkebeke, al vier jaar voorzitter van de fusieploeg, is tevreden, maar wou liever zelf de titel mee naar huis nemen. "Thuis konden we tegen Sint-Antelinks winnen, maar uit hebben we verloren. We lieten hier en daar steekjes vallen gedurende het seizoen, en dat had niet mogen gebeuren. Zeker omdat er ook nog een derde ploeg was die zeer sterk was", zei Danny in een geprek met Guy De Moor in Helemaal Herzele op Radio Star. "En toch: we waren vorig seizoen sterker en rijper dan ooit tevoren."

Of de spelers ontgoocheld zijn omdat ze geen kampioen werden? "Beide scenario's bleven mogelijk. Daar hield iedereen rekening mee. Voor sommige inkomende transfers was het dan wel te laat, omdat de nieuwe spelers zekerheid over de promotie naar derde wouden." Lancelot De Roeck (KSV Sottegem), Willem Raes (DT Borsbeke), Wouter Martens (Nazareth-Eke), Jany Van De Velde (E. Houtem), Maarten Sergeant (vrije speler), Joachim Van Tittelboom (O. Burst) en Wesly Sterlin (SV Sint-Antelinks) maakten uiteindelijk de overstap naar VC Herzele-Ressegem. Onder de vertrekkers vinden we Bert Boelaert (nu trainer bij Borsbeke), Kevin Raveydts (nu keepertrainer Borsbeke), Gertjan Nijs (Borsbeke), Jens Porrez (Sint-Goriks) en Reno Van Der Biest (Baardegem). "We proberen graag iedereen te houden. Zeker Gertjan Nijs wouden we graag op z'n positie houden. Maar de kern werd zoveel mogelijk samengehouden."

Minder spelers, door tekort aan jeugdploegen

"Er zijn minder en minder clubs en daardoor wordt het jaar na jaar moeilijker om spelers binnen te halen. Er zijn ook gewoon minder spelers, en dit komt dan weer door het tekort aan jeugdploegen. Enkel Borsbeke beschikt nog over een jeugdwerking", antwoordt Danny wanneer we vragen naar de moeilijkheid om spelers binnen te halen. "Onze ambitie is om ook een jeugdwerking op te starten in Herzele. Hiervoor hebben we eerst nieuwe kleedkamers nodig en een nieuwe kantine. Nog dit seizoen wordt gestart met de bouw van de nieuwe kleedkamers."

Makelaars in de provinciale reeksen?

Geen malafide makelaars in de provinciale reeksen volgens Danny. "Ze moeten het soms eerst vragen aan hun vriendin of vrouw. Neen, spelers onderhandelen nog altijd zelf. Soms verbinden ze wel hun lot aan elkaar. Bij de laatste transfergesprekken kwam het voor dat een speler pas wou komen als ook zijn vriend mee kon overkomen."

(lees verder onder de foto)

Danny Van Melkebeke tijdens de derby tegen SV Sint-Antelinks.

Danny Van Melkebeke tijdens de derby tegen SV Sint-Antelinks

 

Ambitie

Danny verwacht een rustig eerste seizoen in derde provinciale. "We zullen blij zijn met een veertigtal punten. Zo blijven we in de middenmoot. We hadden een zeer slechte start met 0 op 12. We zouden nu toch zeker een paar keer moeten winnen, maar we hebben op dit moment 8 spelers uit wegens blessures en die zijn zeer moeilijk te vervangen." Danny stelt ons wel gerust: "We hebben al een paar keer verloren, maar we zijn nog niet naar huis gespeeld."

Is Standard Denderleeuw de te kloppen ploeg? "Ja, ik denk het wel. Die spelen kampioen. Ik kijk vooral uit naar de derby's met SV Sint-Antelinks. Het leeft, zeker nu we allebei gepromoveerd zijn naar derde. We blijven aan elkaar gewaagd."

Na afloop van de eerste derby van het seizoen op zaterdag 3 november - VC Herzele-Ressegem kon niet winnen - spraken we kort nog even met Danny: "We hadden enkele mooie kansen, maar konden ze niet afwerken." Wordt vervolgd.

Audiofragmenten

Danny Van Melkebeke in gesprek met Guy De Moor

3 november 2018 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner