KVC De Toekomst wil stap voor stap vooruit gaan

14 december 2018 | Guy De Moor | Sport

"Het is fantastisch om op de terreinen van Sportpark De Vrede te spelen." Aan het woord is Dietrich Buyle, bestuurslid van KVC De Toekomst Borsbeke. "Vorig jaar moesten we bij slecht weer nog uitwijken naar Teralfene of De Steenoven. Nu kunnen we gewoon blijven trainen op ons eigen terrein."

De heenwedstrijden zitten er ondertussen op, maar de club is al bezig met de transfers voor volgend seizoen. "Dat is vroeg", geeft Buyle toe, "maar als je te lang wacht, ben je te laat. De goeie spelers zijn snel weg, en degene die nog beschikbaar zijn, kosten dan veel geld."  

"Het sterke geraamte van onze kern blijft", zegt Buyle. "We zullen dus niet veel nieuwkomers hebben. De transfers zorgen ook niet voor grote spanningen tussen de clubs. Vorig jaar is SV Sint-Antelinks bij ons enkele spelers komen halen, maar stond ik in hun schoenen, dan zou ik net hetzelfde gedaan hebben."

Vreemde start

KVC De Toekomst speelde al enkele keren gelijk dit seizoen, maar de laatste matchen gaat het steeds beter. "In onze reeks zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. We staan op één punt van een degradatieplaats, maar we staan ook op 5 punten van een plaats in de eindronde om te stijgen. Iedereen wint van iedereen."

Over de nieuwkomers niets dan lof bij Buyle. "Arne Hiers is één van onze beste spelers. Ook Cedric Baeyens op het centrale middenveld is een vaste waarde geworden. Voorin speelt Ryan Bellemans, een jonge kerel. Hij heeft heel veel groeipotentieel. Onze nieuwe spits Jente Huvet heeft spijtig genoeg een blessure en Jens Haelterman is nog niet in topvorm."

Stap voor stap vooruit

"We willen elk jaar een stapje vooruit zetten. Vorig seizoen speelden we het eerste jaar in 2de provinciale. We eindigden op de zevende plaats. Dit seizoen hopen we opnieuw een stapje vooruit te zetten en volgend seizoen opnieuw een stapje." Speelt KVC De Toekomst Borsbeke binnen een paar jaar dan een reeks hoger? "Onze ambitie is uiteraard om de komende jaren een reeks hoger te geraken. Zeker gezien de accomodatie die we met Sportpark De Vrede nu hebben. Maar onze ploeggeest zegt dat we stap voor stap moeten zetten. Op dit moment zijn we er nog niet klaar voor."

Audiofragmenten

8 december 2018 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner