Dames C, de kweekvijver van HEBO

15 februari 2019 | Guy De Moor | Sport

©Hebo-Volley.be

Een jeugdploeg die bij de senioren speelt. Volleybalclub HEBO kiest er met haar ploeg Dames C resoluut voor, en met een goede reden. "Die ploeg is onze kweekvijver", verklaart trainer Jeroen Cooman. "De meisjes die er spelen, moeten doorgroeien naar de hogere reeksen, naar onze Dames A."

De ploeg doet het verrassend goed en verloor nog maar één wedstrijd. Ze speelden zelfs mee voor de titel, maar de wedstrijd tegen de leider in de competitie verloren ze nipt. "Ik was echt aangenaam verrast na een tijdje. Ik had eigenlijk nooit met de titel in mijn hoofd gezet. Eens we halfweg competitie waren, stonden we nog op één punt van de leider, waar we uiteindelijk nipt van verloren hebben. Mathematisch kunnen we de titel nog pakken, maar Nazareth, de leider in de competitie, zal die titel niet meer afgeven, denk ik."

"In ieder geval zou ik met deze ploeg wel graag een reeksje hoger gaan spelen. En dat kan ook als tweede. Er is nu te weinig tegenstand. We moeten vooruit gaan, en dat kan dus alleen als we een reeks hoger spelen. Maar ik wil ook niet te veel druk zetten bij de meisjes. De meeste zijn nog maar 17 jaar. We gaan gewoon voor wat we waard zijn."

 

Beluister hieronder het volledige interview met Jeroen Cooman in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

9 februari 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner