Ook de junioren reden hun Ronde door Herzele

8 april 2019 | Eddy De Moor | Sport

Tijdens het weekend van 6 en 7 april 2019 was onze hele gemeente in de ban van de Ronde van Vlaanderen. Maar met een Dorp van de Ronde op de Groenlaan zou je het haast vergeten: de start van de junioren op het Solleveld. Gelukkig was fotograaf Eddy De Moor bij de pinken, die in zijn thuishaven Ressegem vervolgens de passage van de profrenners volgde. 

Op zaterdagnamiddag al verzamelden de ploegleiders en organisatoren in De Wattenfabriek op het Solleveld, waar de voorbereidingen en inschrijvingen plaatsvonden voor de Ronde van Vlaanderen voor Junioren. Voor dag en dauw zakten op zondag de koersbegeleiders af naar De Wattenfabriek waar ze - na een fijn ontbijt - de laatste instructies kregen van koersdirecteur Bernard Duwyn.

De jonge renners werden er aan het publiek voorgesteld en ze tekenden vol sportief enthousiasme het wedstrijdblad. Sommigen kregen bij een klein interview al enkele lastige vragen te beantwoorden en natuurlijk gaven ze allemaal aan rotsvast in hun winstkansen te geloven.

Begeleiders en volgers maakten zich klaar, genodigden vonden makkelijk de hen toegewezen plaats, fotografen maakten de meest sprekende foto's en stipt om 9.25 uur gaf de koersdirecteur groen licht voor de start van de wedstrijd. Burgemeester Johan Van Tittelboom en z'n echtgenote Carina Van Cauter, die de voorbereidingen met veel interesse hadden gevolgd, gaven met een vloeiende en goedkeurende beweging van de Herzeelse rondevlag de formele start van de wedstrijd.

150 junioren, waaronder verschillende jongens behorend bij buitenlandse ploegen, lieten het zich geen twee keer zeggen en haakten zich vast in hun pedalen voor een tocht van 137 kilometer over tal van Vlaamse kasseien en hellingen. Een rit die hen naar Geraardsbergen zou brengen waar de aankomstlijn getrokken was.

Op de Vesten in de stad van de Muur mochten de Deense ploegmakkers William LEVY en Tobias ANDRESEN (Team Carl Cras) rond het middaguur juichen, want zij reden respectievelijk als eerste en tweede over de meet. Op meer dan 1 minuut won Antonin CORVAISIER (Fr - Direct Energie) de sprint voor de derde plaats.

Ook op het middaguur was Herzele getuige van de doortocht van de grote jongens, de profrenners, die ook hun Ronde van Vlaanderen reden. Toen ze in Ressegem voorbij scheurden, hadden ze nog om en bij de 200 kilometer af te werken. Al leek het alsof sommigen al prettigere momenten hadden beleefd. Het publiek juichte hen toe, de mensen genoten ervan en ook vanuit de helikopter zullen ze makkelijk kunnen hebben vaststellen hoe Ressegem en bij uitbreiding gans Herzele van de koers genoot.

Bekijk hieronder de foto's van Eddy De Moor.

Foto's

Reclamebanner