Sofie De Vuyst wint De Brabantse Pijl!

17 april 2019 | HelemaalHerzele | Sport

Onze Herzeelse pijl wint De Brabantse Pijl. Sofie De Vuyst liet in een krachtige sprint een uitgedunde groep rensters achter zich en schrijft deze voorjaarsklassieker met verve op haar naam. Marta Cavalli eindigde op de tweede plaats, Coryn Rivera werd derde. De Vuyst volgt op de erelijst Marta Bastianelli op. Het is de eerste grote overwinning voor de Herzeelse klasbak, die momenteel voor de Nederlandse ploeg Parkhotel Valkenburg rijdt. 

Sterk seizoen

Deze overwinning in De Brabantse Pijl is de kers op de taart van een tot nu toe sterk seizoen. Zo werd Sofie achtste in de Omloop Het Nieuwsblad, zesde in Dwars door Vlaanderen en zestiende in de Ronde van Vlaanderen. Hiermee bewijst De Vuyst ook nogmaals dat ze helemaal terug is na haar zware val en lange herstelperiode.

Eerste reactie

"Ik kan het nog altijd niet geloven", zegt Sofie De Vuyst in een eerste reactie aan de redactie van Helemaal Herzele. "Ik hing achteraf vol champagne. Wat een gevoel. Dit is een ongelofelijke ontlading na zoveel ereplaatsen. Het doet deugd na wat ik allemaal meegemaakt hebt. En ook voor Bart [De Clercq, red.] is dit een opsteker na zijn moeilijke periode." Bart De Clercq, de levenspartner van Sofie, is momenteel ook haar coach.

Prijzengeld

Opvallend weetje: met deze overwinning wint De Vuyst 379 euro. Een schamel bedrag in vergelijking met de 7515 euro die de mannelijke winnaar, de Nederlander Mathieu van der Poel, opstrijkt.

Foto's

Reclamebanner