Sofie De Vuyst schittert in Giro voor dames

16 juli 2019 | Sarah De Moor | Sport

Sofie reed enkele dagen in de groene trui, de bergtrui. ©Facebook Fanpagina Sofie De Vuyst

Onze Herzeelse wielertrots Sofie De Vuyst (Parkhotel Valkenburg) zette een knappe prestatie neer in de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. Ze reed enkele knappe prestaties bij elkaar, waaronder een vijfde plaats in een loodzware bergrit. De Vuyst werd als eerste Belgische vijftiende in het algemeen klassement en reed zo goed als de hele rittenkoers in de groene trui, de bergtrui. Uiteindelijk eindigde ze derde in het bergklassement.

"Italianen dragen je op handen in de bergtrui"

"Het was echt ongelofelijk", vertelt Sofie aan de redactie van Helemaal Herzele. "Ik had nooit verwacht dat ik verschillende dagen in de bergtrui zou mogen rijden. In Italië is het bijzonder speciaal om in die groene trui tussen de bergen te fietsen. De Italianen dragen je daar echt op handen. Ze wouden met mij op de foto en vroegen handtekeningen. Echt een ongelofelijk gevoel."

De Giro Rosa is de grootste rittenkoers voor vrouwen. De vrouwelijke wereldtop is er steevast aanwezig én in topconditie. De Nederlandse Annemiek Van Vleuten (Mitchelton-Scott) schreef voor de tweede keer de eindzege op haar naam. Haar landgenoot Marianne Vos (CCC-Liv) won maar liefst vier ritten. De prestatie van Sofie De Vuyst is dus zonder meer bijzonder knap. 

"Ik ben niet teleurgesteld dat ik de groene trui uiteindelijk niet mee naar huis heb kunnen nemen. Ik wist dat Van Vleuten de beste bergop is. Ik ben heel blij dat ik haar zo lang het vuur aan de schenen kon leggen."

En dan nu... La Course en het WK

Geen tijd om te rusten voor Sofie De Vuyst. Twee dagen na haar glansprestatie zit ze alweer achter haar bureau op het gemeentehuis van Herzele. Weinig vrouwelijke wielertoppers doen het haar na: fulltime werken in combinatie met topwielrennen.

Vrijdag rijdt Sofie haar volgende wedstrijd: La Course by Le Tour de France. "De wedstrijd zit vol korte hellingen. Het is dus zeker iets voor mij, maar ik weet niet of ik voldoende hersteld zal zijn. Ik ben nog heel moe."

Het volgende grote doel is het wereldkampioenschap op de weg op 28 september 2019 in Yorkshire.

 

Reclamebanner