MFL-land palmde de burchtweide drie dagen in

9 september 2023 | MFL Herzele

Eind november vorig jaar zamelde MFL-Herzele, tijdens hun 36 uur durende radiomarathon op Radio Star, geld in voor een CRAZY dag voor alle schoolgaande jongeren uit Herzele. "Initieel wouden we iets doen tegen de lege brooddozen binnen onze Herzeelse scholen", weet Benjamin Rogiers, "na overleg met de directeurs bleek echter dat het probleem vaak elders verscholen zit." "Vaak kunnen ouders de vele extra kosten niet dragen", gaat Caroline De Vadder verder, "waardoor soms kinderen niet mee kunnen op een uitstapje."

Daar wou MFL-Herzele iets tegen doen!

"Met de gelden die we hebben ingezameld zorgden we voor een CRAZY, toffe, coole, leuke dag voor alle schoolgaande jongeren", zegt Els Coppens, "een dag vol springkastelen, kermisattracties, optredens en zoveel meer en, dat alles gratis!"

Vorige woensdag mochten de drie initiatiefnemers zo’n 700 kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar verwelkomen. "Hen stond een leuke voormiddag te wachten met kermismolens, springkastelen en een koekje en een drankje, ons geschonken door Inex Bavegem", aldus Els Coppens. Op donderdag was het de beurt aan een 1.000-tal lagere schoolkinderen. "Ook hier mocht een kermisattractie en springkastelen niet ontbreken", weet Caroline De Vadder, "maar ook een optreden en overheerlijke hotdogs stonden de kinderen te wachten gedurende de ganse dag." En op vrijdag waren de leerlingen van de Herzeelse middelbare scholen te gast aan de burcht. "Ongeveer 1.500 jongeren konden er genieten van zotte springkastelen, dj’s, randanimatie en overheerlijke frietjes", glundert Benjamin Rogiers.

De drie initiatiefnemers genoten van een zonovergoten driedaagse!

Foto's

Reclamebanner