Herzele is fan van Single Wandelingle!

21 januari 2019 | Sarah De Moor | Activiteiten

© Single Wandelingle

Wandelingen voor singles die de 45 voorbij zijn. Het fenomeen heeft ook Herzele bereikt. Met succes, want de wandelingen zijn volledig volzet. Helemaal Herzele zocht en vond de initiatiefneemster: Veerle De Backer (50+) uit Laarne-Kalken, een alleenstaande mama van drie tienerzonen. "In de lente van 2018 ben ik gestart met de facebookpagina Single wandelingle. Alleenstaanden lopen dikwijls verloren op evenementen waar voornamelijk koppels aan deelnemen. De ontmoetingsplaatsen voor alleenstaanden, zowel online als in het echt, zijn ook meestal te nadrukkelijk gericht op daten. Bij Single wandelingle is wandelen het middel. Ont-moeten en babbelen met lotgenoten is het doel. Dat hoeft daarom niet met iemand van het andere geslacht te zijn, maar het kan wel."

Veerle organiseert om de twee maand een wandeling, in verschillende regio's van de provincie Oost-Vlaanderen. "De wandelingen zijn gratis. Ik ben vrijwilliger. Mijn enige motivatie is lotgenoten bij mekaar te brengen en op een actieve manier kansen te geven tot ontmoeting." Ze kiest haar wandelingen meestal uit het #StapAf aanbod van Toerisme Oost Vlaanderen. Zo stootte ze op de Sint Lievenswandeling in Steenhuize en Sint-Lievens-Esse. 

De wandelingen hebben bijzonder veel succes, voornamelijk in Herzele. "In Herzele is het de eerste keer dat er zoveel gegadigden zijn. Ik heb de wandeling daarom over twee zondagen moeten verdelen voor een groep van telkens maximum 35 deelnemers. Ik weiger niet graag mensen, maar nu zit het echt vol."

 

Beluister hieronder het volledige interview met de initiatiefneemster van Single Wandelingle.

Op de facebookpagina Single Wandelingle kom je alles te weten over het initiatief.

Audiofragmenten

19 januari 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner