Kei-leuk@De Bolster maakt wandelen aangenamer

6 februari 2021 | Sarah De Moor | Activiteiten

Stenen schilderen, stenen zoeken, stenen verstoppen, een activiteit die reeds wereldwijd verspreid is. En ook de bewoners van vzw De Bolster, de voorziening voor personen met een verstandelijke beperking en een niet-aangeboren hersenletsel, zijn ondertussen gestart met deze hype in onder andere het buitenhuis in de Kloosterstraat.

"Het idee is heel eenvoudig", vertelt Steven Van Lierde heel uitbundig tijdens ons telefoongesprek. "Je beschildert een paar stenen en tijdens je wandeling of fietstocht verstop je ze her en der langs de kant van de weg. Vind je stenen van iemand anders, dan neem je ze een eindje mee en verstop je ze ergens anders weer opnieuw. Zo wordt de dagelijkse wandeling ineens een stuk spannender."

Steven doet ook nog een oproep: "Als je een steen gevonden hebt, fotografeer en post hem met eventueel de vindplaats erbij in onze Facebookgroep kei-leuk@debolster. Verstop je de steen op een andere vindbare plaats, laat dit ook weten via deze facebookgroep, zo kunnen andere kinderen, jongeren, maar ook volwassenen op zoek gaan naar de steen of deze toevallig tegenkomen."

Sommige stenen zijn echte kunstwerkjes, andere dragen mooie boodschappen van hoop en zorg voor iedereen die strijdt tegen corona. Of hoe uit nood soms de beste ideeën geboren worden.

Zelf stenen versieren?

Dit maakt het dubbel zo leuk! Ga ook zelf aan de slag! Stenen kan je versieren met (acryl)verf, acrylstiften of stiften op basis van alcohol. Op de ene kant van de steen maak je een tekening of zet je een boodschap en op de achterkant schrijf je kei-leuk@debolster. Vergeet niet de stenen nog te voorzien van een laagje kleurloze vernis als bescherming.

Luister hieronder naar een interview met Steven Van Lierde in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

30 januari 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner