Frederik Dierickx nieuwe voorzitter van Natuurpunt

25 februari 2021 | Evi Baeyens | Activiteiten

Frederik Dierickx neemt als nieuwe voorzitter van Natuurpunt Herzele het roer over van Mieke Dennequin. Frederik en Natuurpunt werden in het verleden al vaak in één adem genoemd. "Voorzitter van een vereniging worden is nooit een ambitie geweest, maar voor Natuurpunt Herzele maak ik graag een uitzondering", zegt Frederik. "Als vereniging hebben we een aantal belangrijke taken. Zorgen voor natuur en natuur beheren is er één van. Het tweede luik is het educatieve luik, mensen bewust maken van natuur. Een laatste, belangrijke taak van Natuurpunt is mensen samenbrengen, zorgen voor het sociale aspect, zorgen dat mensen elkaar kunnen ontmoeten los van het onderwerp", licht Frederik verder toe.

Voor de nieuwe voorzitter staan alvast een aantal ambitieuze projecten op de agenda: er is nog het onderhoud aan het Duivenbos in Sint-Antelinks, de verdere beplanting in de Doormansvallei en de opbouw van het Natuurhuis in Sint-Antelinks.

Natuurpunt Herzele viert dit jaar z’n 25ste verjaardag. Frederik is al sinds 2009 lid van de Herzeelse afdeling. De laatste jaren spitste Frederik zich al meer toe op het educatieve werk, zoals gidsen en rondleidingen geven.

Meer info is terug te vinden op de Facebookpagina van Natuurpunt Herzele en op www.natuurpuntherzele.be.

Luister hieronder naar een interview met Frederik Dierickx in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

13 februari 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner