Buysemolenfeesten: een familie-evenement voor ieder wat wils!

13 augustus 2021 | HelemaalHerzele | Activiteiten

Op zaterdag 14 augustus 2021 vinden in Sint-Antelinks de Buysemolenfeesten plaats. Deze feesten worden georganiseerd door het lokaal bestuur Herzele in samenwerking met voetbalclub SV Sint-Antelinks en met ondersteuning van provincie Oost-Vlaanderen. 

"De Buysemolenfeesten worden een familie-evenement, waar zowel kinderen als volwassenen hun gading vinden", zeggen Peter en Els, molenaars van de Buysemolen. "Aan de Buysemolen zijn er doorlopend activiteiten voorzien van 11u00 tot 17u00 met onder andere: rondleidingen door de molenaar zelf, Vlaamse folklore met de Lichtaartse Kloppers, oude ambachten…  (kantklossen, stoelvlechten, ...), een rommel- en streekproductenmarkt, springkastelen, een toneelvoorstelling van Het Tweede Bedrijf, zangstonde met molenliedjes, ponyritjes met VZW 'T Koesjken, een historische wandeling door De Hellebaard en Live uitzending van Radio Star", vertelt schepen van Toerisme, Heidi Knop. 

Het culinaire aspect wordt uiteraard niet vergeten. Je kan terecht in de tent in de Mutsaardstraat voor een lekkere barbecue (11u30 tot 14u30 en van 17u00 tot 19u00) of een paella (vanaf 17u). "Hiervoor zijn de plaatsen beperkt, dus reserveren is noodzakelijk", geeft SV St.Antelinks-voorzitter Eddy van der Haegen mee. 

Tijdens de feesten zijn er tal van muzikale optredens voorzien ter hoogte van de feesttent met om 15u45 Jeugdharmonie Kunst & Broedermin, om 17u15 Fifties Fever, om 19u15 Concertband Vivace en om 21u de afsluiter met de coverband Chez Kit.

"We kijken er naar uit om van deze dag een prachtig evenement te maken, en stellen alles in het werk om dit op een veilige manier te laten verlopen", zeggen Peter, Els, Heidi en Eddy met trots. 

Audiofragmenten

8 augustus 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner