Herzele moedigt inwoners aan hun wagen aan de kant te laten staan

19 september 2021 | HelemaalHerzele | Activiteiten

Archieffoto ©Damien De Leeuw

Wandelen, fietsen, steppen, skaten, ... het kan allemaal! Het lokaal bestuur Herzele moedigt iedereen aan om zondag 19 september 2021 de wagen aan de kant te laten staan en te kiezen voor een alternatief op autovrije zondag. Even uitrusten of gezellig picknicken? Dat kan op heel wat leuke plaatsjes. Denk maar aan Burcht Herzele, pastorietuin Ressegem, Schauwbroek Steenhuize, speeltuin Sint-Lievens-Esse, Buyssemolen Sint-Antelinks, en nog veel meer.

De corona lockdown heeft ons allemaal doen losbreken van gewoontes. We ontdekten massaal het plezier en de voordelen van fietsen, wandelen, skaten, enzovoort. Ook door thuiswerken en winkelen bij lokale handelaars lieten we de auto tijdens die periode vaker thuis. “Nu we stilaan uit het coronadal kruipen, roepen we alle inwoners op om die goede gewoontes vol te houden. Zeker op een dag als autovrije zondag”, benadrukt Jan Van Damme, schepen van mobiliteit.

Met het BK Junioren van afgelopen weekend nog in het achterhoofd, besliste het lokaal bestuur om dit jaar geen straten af te sluiten voor verkeer. “Honderden wielrenners zoefden vorige week door de straten van Herzele en ook de toeschouwers kwamen met de fiets of te voet. Eigenlijk hadden we op 12 september 2021 onze eigen autovrije zondag (lacht)”, aldus Benjamin Rogiers, schepen van sport.

Reclamebanner