Gezinsbond organiseert n.a.v. het 100-jarig bestaan tal van activiteiten

9 oktober 2021 | Damien De Leeuw | Activiteiten

Archieffoto ©Freepik

De Gezinsbond is er voor alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Voor gezinnen met één, twee of meer kinderen. Voor eenoudergezinnen en nieuw samengestelde gezinnen. Voor plus-, zorg- of adoptieouders. En voor grootouders. De eerste sporen van de Gezinsbond vinden we terug in augustus 1920, in de vorm van een manifest. Vandaag werkt De Gezinsbond al honderd jaar aan een gezins- en kindvriendelijke samenleving. Met ruim 200.000 gezinnen zijn ze ondertussen, in 900 afdelingen met bijna 12.000 vrijwilligers. Elk jaar organiseren deze vrijwilligers en afdelingen samen zo’n 8.000 activiteiten, goed voor meer dan 1 miljoen deelnemers. Reden genoeg om dit met zijn allen te vieren. En om heel Vlaanderen en Brussel te laten weten dat ze na 100 jaar er nog staan: sterker dan ooit.

"In Herzele heeft elke deelgemeente z'n eigen afdeling en deze afdelingen verenigen zich in een fusie", vertelt Vera De Raedt, voorzitster van Gezinsbond Herzele-Woubrechtegem en lid van de fusie. "De komende maand organiseren we in het kader van 100 jaar Gezinsbond tal van activiteiten: Gezinsbond Fusie Herzele organiseert op 17 oktober een Sneukelwandeling en vertrekken is mogelijk in iedere deelnemende gemeente! Leden en niet-leden, iedereen welkom!"

Keuze uit 4 wandelingen met diverse stops en ‘sneukels’ onderweg:

  • 6 km: vertrek in Herzele en Ressegem (buggy-vriendelijk)
  • 10 km: vertrek in Woubrechtegem, Sint-Lievens-Esse, Herzele en Ressegem
  • 12 km: vertrek in Hillegem, Borsbeke , Ressegem en Herzele
  • 16 km: vertrek in Hillegem, Borsbeke, Ressegem, Woubrechtegem, Sint-Lievens-Esse en Herzele

Inschrijven is verplicht en kan tot 10/10/2021 via deze website.

Op zaterdag 23 oktober kan je in Hillegem genieten van een Griezelige Halloweentocht. "Het belooft een sfeervolle Halloweenavond te worden, we wandelen langs griezels en achteraf kunnen we gezellig nagenieten in het pop-up Halloween kroegje met een hapje en een drankje in echte Halloween stijl." Inschrijven kan via deze website.

"En op vrijdagavond 29 oktober kan je met de familie genieten van een Halloweenwandeling die start aan zaal het Hoefijzer in Woubrechtegem. Deze wordt georganiseerd door Gezinsbond Herzele-Woubrechtegem. Deelnemers kunnen inschrijven tot 24 oktober via www.gezinsbondfusieherzele.be of gezinsbond.herzele@gmail.com. Onderweg worden er hartverwarmende drankjes en versnaperingen aangeboden. Na de wandeling kan je smullen van een lekkere hotdog die gratis wordt aangeboden voor iedereen die op voorhand is ingeschreven."

Reclamebanner