Met 'Deuren Durnez nv' brengt Toneelkring Die Bronne een echte deurenkomedie

30 oktober 2021 | Damien De Leeuw | Activiteiten

De tien acteurs met regisseur Mathias Rottier (rechts)

Toneelkring Die Bronne brengt in november terug theater op de planken. Na een pauzejaar, om gekende redenen, staat de vereniging dit jaar te popelen om jong en oud een avond zonder zorgen te bezorgen. De deurenkomedie mag u dit jaar wel heel letterlijk nemen. 'Deuren Durnez NV' werd  geschreven door Jeroen Maes en speelt zich af in de toonzaal van deurenfabrikant René Durnez. De verhaallijnen kruisen er elkaar en achter elke deur schuilt wel een geheim, een roddel, een lach of een traan.

(lees verder onder de affiche)

 

Tot voor kort was ‘Deuren Durnez nv’, gerund door René en José Durnez, een goed lopende zaak. Door de moordende concurrentie vliegen de deuren de laatste tijd iets minder vlot de deur uit. De dag lijkt nochtans goed begonnen wanneer Stan en zijn vriendin Brigitte deuren zoeken voor hun nieuw appartement aan de kust. Dat Brigitte niet de wettige echtgenote blijkt te zijn, is snel duidelijk wanneer Stans vrouw Danielle ook komt binnenwandelen om deuren te kiezen. René probeert een confrontatie tussen de dames te vermijden. Dit blijkt niet eenvoudig wanneer hij enerzijds constant gestoord wordt door zijn magazijnier Ronny, die een dringende vraag over het links of rechts draaien van bepaalde deuren graag snel beantwoord ziet. Anderzijds heeft Django, de zoon des huizes, zijn vriendje net de deur gewezen, en daar hoort het nodige drama bij. Alsof dit nog niet genoeg is komt ook nog eens een zekere Armando een deur naar een nieuw leven kiezen. En dan is er nog de opname voor de promospot die net ook die dag op de planning staat. Kortom de ooit zo rustige toonzaal wordt één chaos, en wie achter welke deur schuilt is op de duur niet meer te volgen.
10 acteurs, 10 deuren. U begrijpt het al, hier is de term deurenkomedie niet uit de lucht gegrepen.

De enthousiaste ploeg van Toneelkring Die Bronne nodigen u graag uit op 12, 13, 20, 21, 26 en 27 november voor een voorstelling in de Sint-Lievenskring in Sint-Lievens-Esse. Reserveren kan via 0478 30 50 52 of deze website.

Luister hieronder naar een interview met Mathias Rottier en Pieter Beerens in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

23 oktober 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner