Geen kerstmarkt in Herzele, wel een kerstlichtparade

10 december 2021 | Damien De Leeuw | Activiteiten

Op vrijdag 10 december vond normaal de traditionele kerstmarkt plaats in Herzele. "Dit jaar zou de kerstman zijn slee in Sint-Antelinks parkeren," zegt schepen van Feestelijkheden Benjamin Rogiers, "als gemeentebestuur hebben wij echter een voorbeeldfunctie te vervullen. Massaevenementen organiseren is vandaag niet aan de orde, waardoor de kerstmarkt niet kan doorgaan."

Om toch wat kerstsfeer te brengen in deze sombere tijden, werd beslist de kerstlichtparade, een organisatie van de Herzeelse Landbouwraad, toch te laten plaatsvinden. 

"We spreken af met een twintigtal landbouwers om met onze versierde landbouwvoertuigen door Herzele te rijden", aldus Annie Van De Sijpe, voorzitter van de Landbouwraad. Het parcours start aan het station in Herzele om zo via het rusthuis naar Ressegem, Woubrechtegem, Sint-Antelinks, Steenhuize, Sint-Lievens-Esse, terug een baan naar Herzele te vinden. Bekijk het parcours op www.herzele.be.

"We nodigen de mensen langsheen het parcours uit om, aan hun deur of door het vensterraam, te genieten van deze parade", verduidelijkt schepen van Landbouw Benjamin Rogiers, "maar vragen dit volgens de geldende afstandsregels te doen en ook niet te verzamelen aan start of aankomst."

Audiofragmenten

4 december 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner