Wafelenbak Benefiet Haïti

18 december 2021 | HelemaalHerzele | Activiteiten

Dinsdag 12 januari 2010. Om 16.53 uur lokale tijd breekt een zware aardbeving uit op 25 kilometer ten zuidwesten van de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince. Het is lang geleden, maar Herzelenaar Geert Van Iseghem is het nog lang niet vergeten. Hij is het boegbeeld van vzw Benefiet Haïti en reisde al verschillende keren naar de getroffen streek.

Geert ging in 2010 met het B-Fast team naar Port-au-Prince. Hij hielp er een maand mee in een veldhospitaal van het Rode Kruis. In december 2010, wanneer Haïti getroffen wordt door een choleraplaag, reisde Geert opnieuw naar de eilandstaat. Dit keer voor een verblijf van 4 weken met Artsen zonder Grenzen. Hier worden de eerste contacten gelegd met de toekomstige lokale partners van de vier projecten van vzw Benefiet Haïti. 

Begin 2015 steekt Geert met enkele vrienden en familieleden de koppen bijeen en leggen ze de basis voor de vzw Benefiet Haïti. "Ons doel is hulp te bieden aan de kansarmen en hun te ondersteunen in de ruimste zin van het wordt. We zetten voornamelijk in op onderwijs en in de materiële ondersteuning van zij die de opleidingen voorzien."

Wafelenbak take-away

Om alles te financieren organiseert Benefiet Haiti een heuse Wafelenbak Take-Away. Voor de democratische prijs van 5 euro krijg je 3 dubbele wafels. Bestellen kan voor 26 december 2021 op 0487 31 21 93 of vzwbenefiethaiti@gmail.com. Je kan de wafels dan afhalen op 28 of 29 december tussen 13u en 17u in de Sint-Antelinksstraat 8, de Gentweg 41 of de Melkbos 45 te Aspelare. 

Wil je meer weten over de projecten van Benefiet Haïti, neem dan zeker een kijkje op de website of de facebookpagina.

Audiofragmenten

11 december 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner