Herzele klaar voor groot feestweekend!

26 mei 2022 | Damien De Leeuw | Activiteiten

Wie deze week langs de burchtsite te Herzele wandelde, heeft het ongetwijfeld al opgemerkt. Herzele maakt zich op voor het grootste feest van het jaar. Maar liefst vier dagen lang zet Herzele de burchtsite op stelten met een heus feestweekend ter ere van hun 1050-jarige bestaan. Een tastingevent op donderdag, dansen op vrijdag, jongerendag op zaterdag en sportieve uitdagingen op zondag. Kortom elke dag een ander thema zodat er voor ieder wat wils te beleven valt. Bovendien zal er het hele weekend een pop-up bar geopend zijn.

 

Bistro@Herzele | donderdag 26 mei 2022

Opening bar 14u00, startuur Bistro@Herzele 16u00

Bistro@Herzele, dat aan zijn tweede editie toe is, is dé plaats voor alle foodlovers! Met 18 verschillende food- en drankstanden is er voor elk wat wils. Ontdek tijdens dit tastingevent het beste van wat Herzele te bieden heeft. De kleinsten onder ons kunnen zich uitleven in het kinderdorp, in de speeltuin, zich laten schminken of hun haren laten opsteken. Dankzij de steltenlopers van Theater Coper waant jong en oud zich bovendien even in een feeërieke omgeving. Vanf 17u00 geniet je van de gratis optredens van Backseat Boppers en Soul Brothers.

 

Café Dansant | vrijdag 27 mei 2022

Startuur Café Dansant 14u00, retrocafé 19u30

Laat de jonge jeugd op vrijdag maar thuis want Café Dansant in de namiddag, dat is lachen geblazen met Dirk Bauters & Vanessa Chinitor, genieten van een heerlijk stukje gebak met een koffietje erbij en dansen tot de avond op de muziek van Filip Bloem. Afsluiten doen we op de beats van DJ KONK met een retrocafé! Denk aan klassiekers van Frank Gallan, Abba en Madonna. Trek die comfy dansschoenen dus maar aan!

 

Burchtland XL | zaterdag 28 mei 2022

Startuur 11u00

Burchtland XL staat gelijk aan een hele dag avontuur voor onze jongeren. Naast de feestzone wordt een volledig pop-up adventurepark met onder andere een speleobox, klimtoren, stormbaan en een survivalbaan met basejump geïnstalleerd. Geen avonturier? Spring erop los in de springkastelenzone. Vanaf 16u00 kan je genieten van gratis optredens door bekende artiesten zoals o.a. De KetnetBand, Voltage en headliner Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob. Feest gegarandeerd voor jong en oud!

Line-up: Ketnetband (16u00), Discobar MaxiPret (17u30), Smesmeister (18u30), Arthur Lewis (19u30), Rumour (20u30), Tola OG (22u00), Voltage (23u00) en OMDAT HET KAN SOUNDSYTEM ft. Average Rob (00u00)

 

Café Sportief | zondag 29 mei 2022

Café Sportief dat is starten met een deluxe ontbijt op de burchtsite om nadien jezelf van de sportiefste kant te tonen. Kom supporteren voor de deelnemers van De Herzele Cup. Supporter voor je familie, vrienden, collega’s of mede-inwoners van jouw deelgemeente.

Zin om zelf sportief te zijn? Trek je wandel of fietsschoenen aan en maak een mooie route langs de Herzeelse molens. Eerder zin om je brein te prikkelen? Speel het enige echte Unlock Herzele escape game en kraak de schatkist in de burcht of schrijf mee aan het langste gedicht.

Reclamebanner