Oud-leerlingenbond Amarant van PTHTI - PTI - Richtpunt campus Zottegem bestaat 50 jaar

5 september 2022 | Damien De Leeuw | Activiteiten

Het huidige Amarantbestuur voor het hoofdgebouw van de school. © Damien De Leeuw

"Het begon op 11 maart 1972 met een vergadering in één de oude paviljoenen van het Provinciaal Technisch Handels -en Taalinstituut te Zottegem. Daniël De Schampheleer, Hedwig Van Daele, Daniël Helderweirdt, Roland De Vuyst, Laurent Michiels en Daniël Baele waren de oud-leerlingen die  ‘Amarant’ hebben gestart", vertelt Kris Verheyen, oud-leerling en bestuurslid van oud-leerlingenbond Amarant. "Nu 50 jaar later bezit deze oud-leerlingenbond nog steeds een eigen gebouw, wat uniek is in het Vlaamse onderwijs! Dit gebouw is een kopie van het eerste gebouw en gerealiseerd door de leerlingen van de school."

Om het 50-jarig bestaan te vieren organiseert het huidige bestuur een klasreünie voor alle oud-leerlingen. Om het plaatje volledig te maken zullen ook gepensioneerde leerkrachten aanwezig zijn.

"Deze grote klasreünie alles gaat door in de gebouwen van Richtpunt campus Zottegem, Sabina van Beierenlaan 35 te Zottegem, op zaterdag 24 september 2022. De deuren gaan open om 18.30u. Er wordt een gezellig praatcafé is ingericht", verduidelijkt Kris. "Om het nog gezelliger te maken zijn er live optredens voorzien: De Oekraïnse zangeres Anna Khodorvska onder leiding van Bert Embrechts (Laatste Show band) steekt van wal. The Holy Heart Rock Band met oud-lln Wim Van Kerkhove en oud-lln Hans Sonck zullen live optreden. En afsluiten doen we met dj Bonuzz, oud-lln Björn Boon die de avond onvergetelijk zal maken…"

Belangrijk: via www.olb-amarant.be kan je inschrijven voor deze avond.

 

Audiofragmenten

Bestuurslid Kris Verheyen van Oud-Leerlingenbond Amarant

3 september 2022 | Bron: Radio Star, Helemaal Herzele

Reclamebanner