Fietstocht laat jou genieten van Herzeels erfgoed, natuur en lekkers

12 september 2022 | Damien De Leeuw | Activiteiten

De molenaars van de Herzeelse molens organiseren op zondag 25 september een bijzondere fietstocht van zo'n 20 km door Herzele, dé poort tot de Vlaamse Ardennen. "We starten om 13u30 op de kouter achter de molen Te Rullegem in de Molenstraat", vertelt meester-molenaar en organisator Alain Goublomme heel enthousiast. "We fietsen langs het kasteel Du Parc, brouwerij De Ryck, de burcht, de molen Ter Rijst, een wijngaard, de oude trambaan, de St-Lievenskapel, de leeuw van Waterloo, de Buysesmolen,..."
 

Picknick

"Onderweg zal je worden verrast met lokaal lekkers om de dorst te lessen (Herzeelse bubbels, appelsap uit de lokale boomgaard en streekbier) en we sluiten de tocht af met snoepen van onze verse molenpannenkoeken op basis van ter plaatse gemalen molenmeel", vervolgt Alain. Inschrijven kan via alain.goublomme@telenet.be of 0476/35 29 29. "Voor de gids, de drankjes en de pannenkoeken vragen we 15 euro per persoon. kinderen jonger dan 12 betalen 12 euro. Om praktische redenen beperken we het aantal deelnemers tot maximaal 25 personen."
 
"Uiteraard kan je nadien nog extra drankjes en molenproducten kopen aan de rosmolen bij de molen Te Rullegem", besluit Alain.
 
Reclamebanner