Herzele bouwt koerssfeer op voor BK Tijdrijden 2023

27 mei 2023 | HelemaalHerzele | Activiteiten

©Lokaal Bestuur Herzele

Wanneer je het centrum van Herzele doorkruist, kan je er niet omheen: tientallen BK-vlaggen kleuren er het centrum. Sinds kort prijkt ook een gigantisch kleurrijke fiets aan het Schepenhuis. Oude fietswielen werden in het lokaal dienstencentrum omgetoverd tot kleurrijke stukken, die op hun beurt door de technische dienst in een fietsvorm ‘gegoten’ werden.

Dat het BK Tijdrijden nu echt dichterbij komt, kan je niet alleen aan het straatbeeld merken, maar ook aan de verschillende activiteiten die in Herzele georganiseerd werden of nog op de planning staan. Vorige maand zakten meer dan 200 koersliefhebbers af naar CC de Steenoven voor de voorstelling van José De Cauwer. Ze werden er tijdens zijn voorstelling ‘De tien geboden van José De Cauwer’ ondergedompeld in een bad vol wielerverhalen. Volgende maand kunnen wielerliefhebbers afzakken naar het schepenhuis voor een tentoonstelling of naar Herzeelse handelaars om kans te maken op een uniek wielershirt!

Zet koers naar de winkel!

De dienst lokale economie zet de Herzeelse handelaars extra in de kijker met een grootse spaaractie. Van 1 t.e.m. 25 juni krijg je bij de meer dan 40 deelnemende handelaars een spaarsticker bij een aankoop vanaf tien euro. De handelaars zijn opgedeeld in vier verschillende categorieën: voeding, horeca, shopping en andere. Tot de laatste categorie behoren vooral dienstverlenende handelaars maar ook enkele fietshandelaars die Herzele rijk is.

Met slechts drie stickers is de spaarkaart vol en maak je kans op een fietswaardebon van 500 euro of een uniek Herzeels fietstruitje!

Meer info: www.herzele.be/zetkoersnaardewinkel

Tentoonstelling koers in zicht

In de maand juni zetten we elke zaterdag en zondag vóór en op de dag van het BK Tijdrijden de deuren van het Schepenhuis open voor een unieke tentoonstelling. Je ontdekt er fietsen, truitjes, trofeeën en foto's van professionele renners, elk met een bijzonder verhaal. De blikvanger? Paralympiër en Herzelenaar Ewoud Vromant presenteert zijn fiets waarmee hij in Zwitserland het Werelduurrecord in de MC2-klasse verpulverde. Kleurrijke fietskunstwerken, gemaakt door de derde en vierde leerjaren van alle Herzeelse scholen, wijzen je de weg doorheen het parcours.

Meer info: www.herzele.be/koersinzicht

Ben je op zoek naar praktische informatie over het BK Tijdrijden? Wil je het parcours al eens bekijken? Of wil de evenementensite al eens inspecteren, bekijken waar de aankomst en finish precies ligt? Surf dan zeker naar www.bkhehozot.be!  

Reclamebanner