Inex viert 125-jarig bestaan tijdens de Dag van de Landbouw en opent 'Inex Experience Centre'

14 september 2023 | HelemaalHerzele | Activiteiten

Inex nv in Bavegem. ©Damien De Leeuw

"We zetten voor de gelegenheid van 'Dag van de landbouw' de deuren in Bavegem wagenwijd open en tonen er alle verschillende stappen in het productieproces van onze heerlijke producten: van de ontvangst van de rauwe melk, tot aan het verpakt product", aldus CEO Steven Dierickx. Op zondag 17 september kan je zelf ontdekken hoe het bedrijf al 125 jaar met hart en ziel waarde toevoegt aan het beste wat de natuur ons biedt. "Tijdens de rondleiding kan je zelf zien hoe onze gedreven operatoren de lekkere, lokale weidemelk verwerken tot heerlijke Inex yoghurt, room,… "

Na het bezoek kan iedereen nagenieten van een hapje en een drankje ten voordele van Kom op tegen Kanker. "Omdat we het als familiebedrijf belangrijk vinden dat iedereen van deze zondag kan genieten, zijn ook alle kinderen van harte welkom. Zo is er heel wat randanimatie voorzien."

Op dezelfde dag zal het ‘Inex Experience Centre’ in aanwezigheid van premier Alexander De Croo worden geopend. Het gebouw waar het Experience Centre wordt gehuisvest maakt deel uit van de lange geschiedenis van het bedrijf. Het gaat om een watermolen die meer dan 100 jaar werd uitgebaat door de familie Pycke. "Het nieuwe Experience Centre is een plaats waar onze passie voor authentieke en lokale zuivel wordt vertaald naar een culinaire beleving. Inex zal hier diverse activiteiten organiseren voor klanten. Bovendien zal het gebouw, gedoopt tot ‘De Melkerij’, uitgebaat worden als evenementenlocatie voor zowel privé- als bedrijfsfeesten in een sfeervolle setting", aldus Steven.

De CEO kijkt alvast vol verwachting uit naar deze bijzondere dag en hoopt velen te mogen verwelkomen voor een onvergetelijke viering van het 125-jarig jubileum. Tijdens de vorige deelname van Inex aan de Dag van de Landbouw in 2019 kwamen er 9.000 bezoekers. Voor deze feesteditie vraagt het bedrijf zich vooraf op de website te registreren. Zo kunnen de wachttijden beperkt worden. www.inex.be/dagvandelandbouw.

Ook de collega's van Radio Star zullen Live-On-Tour aanwezig zijn.

Reclamebanner