Warm winters wandelen in de Vlaamse Ardennen: Apollonia eren en een geuteling proeven

6 januari 2024 | HelemaalHerzele | Activiteiten

Mooie wandeling in de natuur ©Damien De Leeuw

Op vier zondagnamiddagen in februari (4, 11, 18 en 25 februari 2024) trekken de gidsen van Vlaamse Ardennen Extra met jou op "bedevaart" doorheen het geutelingendorp Elst en langs een van de meest pittoreske plekjes van Vlaanderens mooiste landschap. Na een kouterwandeling langs knotwilgen en arcadische kapelletjes stappen we naar Meuleke Perlinck in Elst, waar we herinneringen ophalen aan Herman Teirlinck, die hier zijn verhaal over Maria Speermalie schreef. Via de Haaghoek, een strook kasseien uit de Ronde van Vlaanderen, stappen we onder de zwarte Lieve Vrouw binnen in het bijzondere, ietwat verscholen monasterium Mariakluizen, waar broeder Yvan ons gastvrij ontvangt in zijn tot heiligdom omgetoverde hoeve. We bezoeken de uit lokale gesteenten opgetrokken kerk gewijd aan de heilige Apollonia en bewonderen onze hoofdrolheilige zoals je ze nog nooit zag.

Aan het eind van de wandeling mag je smullen van een geuteling geserveerd met een koffie.Draag stevige wandelschoenen aub.

Inschrijven is verplicht via de website, of info@gidsenvlaamseardennen.be  of (0476) 56 78 40. Samenkomst telkens om 13.30 aan het ovenmuseum, Ommegangstraat 3, 9660 Elst (achter slagerij De Koekelaere)

Foto's

Reclamebanner