Mei-kermis in Sint-Antelinks wordt nieuw leven ingeblazen

29 februari 2024 | HelemaalHerzele | Activiteiten

Silke Van Steertegem, schepen Benjamin Rogiers en Dominique Coessens. ©Lokaal Bestuur Herzele

Kleine kermissen hebben het vaak moeilijk om te overleven. Door de lage bezoekersaantallen, zijn vele foorreizigers weigerachtig om te komen en geven ze liever de voorkeur aan grotere evenementen. Voldoende kramen aantrekken is dan een hele opdracht. Dat was ook het geval in Sint-Antelinks. De mei-kermis die de gemeente organiseerde ging er daardoor al bijna tien jaar niet meer door. Nu wordt deze nieuw leven ingeblazen.

"Onze nieuwe verantwoordelijke voor markten en kermissen, Silke Van Steertegem, is hier meteen ingevlogen. Mede dankzij de kennis en contacten van Dominique Coessens, haar voorganger die eind deze maand op pensioen gaat, heeft ze al meerdere foorkramers kunnen overtuigen", weet Benjamin Rogiers, schepen van markten en kermissen. Reeds drie kramen hebben bevestigd dat ze er zullen zijn in mei. Het gaat om een molen, een viskraam en een schietkraam. Een vierde moet nog bevestigen. "De kermis zal, zoals de traditie het wil, plaatsvinden op zaterdag 4 en zondag 5 mei op het plein aan de kerk van Sint-Antelinks", zegt een fiere Silke. "Aangezien woensdag 1 mei een vrije dag is, is de kans groot dat de kramen ook dan al open zullen zijn."

De lokale handelaars onthalen deze kermis enthousiast. Samen met hen wordt de mogelijkheid bekeken om ook voor de kermis in september terug meer foorreizigers aan te trekken.

Reclamebanner