Uitverkocht Tramrock keert na 20 jaar terug naar Herzele ter ere van 50 jaar 't Uilekot

14 mei 2024 | Damien De Leeuw | Activiteiten

De 'The Dirty Harries' uit Asse met Herzelenaar Pieter Schamp openden het festival ©Diederik de Mezel

Afgelopen weekend, voor het eerst in twee decennia, kwam Tramrock terug naar Herzele om het 50-jarig jubileum van 't Uilekot te vieren. Ondanks de lange afwezigheid van het festival, bleek de aantrekkingskracht ervan onverminderd, met een stralende zon en een volledig uitverkocht evenement in de voorverkoop.

Het festival opende met een knal, waarbij The Dirty Harries het publiek meenamen op een reis door de punkrockklassiekers van 'Jeugdkot Den Tram'. Met hun energieke optreden wisten ze meteen de toon te zetten voor een dag vol muzikale hoogtepunten. Een hoogtepunt was het eerbetoon van The Stone Owlkes aan zowel de muziek als de rijke biercultuur van Herzele. Het publiek werd meegenomen op een sonische reis doordrenkt met lokale smaken en ritmes, wat resulteerde in een onvergetelijke ervaring voor alle aanwezigen.

Lees verder onder de foto.

Foto: ©Diederik de Mezel

De climax van het festival kwam met het optreden van Jackie, die de festivalweide betoverde met een fenomenale show. Met een volle festivalweide die meedeinde op de muziek, zorgde Jackie voor een onvergetelijke afsluiting van een dag vol muziek. Na de heftige finale verhuisde het feest naar binnen waar gedanst werd tot in de vroege uurtjes, waardoor het jubileumfeest van ‘t Uilekot op een onvergetelijke manier werd afgesloten.

Het publiek was een gezellige mix van heel jong, jong en iets ouder, wat de diversiteit en inclusiviteit van het festival benadrukte. Alles verliep vlekkeloos en zonder incidenten, waardoor de sfeer op het festivalterrein optimaal was. Zowel bezoekers als organisatoren kijken terug op een geslaagde editie van Tramrock, die zonder twijfel de geschiedenisboeken in zal gaan als één van de hoogtepunten van het jubileum van ‘t Uilekot.

 

Foto: ©Diederik de Mezel

Foto's

Reclamebanner