Toeristische dienst kan een beroep doen op handvol nieuwe gidsen

27 oktober 2020 | HelemaalHerzele | Cultuur

Archieffoto © Damien De Leeuw

Om weer meer toeristen naar Herzele te lokken en die prima te onthalen, organiseerde de plaatselijke dienst voor Toerisme/Cultuur vanaf februari een gidsencursus. Meer dan 20 mensen schreven zich in. Ervaren Herzeelse gidsen en brouwers gaven vermakelijke uiteenzettingen over burchten, kastelen, kerken, brouwerijen, molens, dialecten, dorpsfiguren en… korsetten. Ook de geologie en de geografie van de Vlaamse Ardennen kwamen ruimschoots aan bod.

Medewerkers van de toeristische dienst gaven een overzicht van wat in Herzele op toeristisch vlak kan worden aangeboden. In een tweede module werden storytelling en spreektechieken aangeleerd.

Corona doordruiste nadien verdere plannen ter promotie van een van de boeiendste plekken in Vlaanderens mooiste landschap. Twee enthousiaste dames konden toch al de spits afbijten ter gelegenheid van een evenement rond de molen Te Rullegem. Ze mochten vanop een koets onderweg toelichting geven bij allerlei monumenten en landschappen.

Vorige week moesten de diploma’s worden uitgereikt maar ook dat ging wegens de pandemie niet door. Twee geslaagden vertelden via Radio Star wel hoe ze hun opleiding beleefd hebben.

Audiofragmenten

Lesgever Luk Beeckmans over de noodzaak en het verloop van de cursus

24 oktober 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Kersverse gidsen Nancy Terryn en Frans Van Nuffel

24 oktober 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner