'Herzele in Beeld' pakt uit met vernieuwde website

22 mei 2021 | Sarah De Moor | Cultuur

Inhuldiging Burgemeester Maurits De Buysscher in 1959 © Willy De Meerleer - Herzele in Beeld

"De website 'Herzele In Beeld' is gestart op intiatief van wijlen Willy De Meerleer." gaat Peter De Jaeger van start tijdens een interview op Radio Star. "Willy was in de jaren zeventig actief in de persfotografie te Brussel en hij was één van de weinigen die toen zo'n goede camera had. Hij ging er vele namiddagen en avonden mee op pad om foto's te maken. Er waren veel evenementen waar Willy aanwezig was om foto's te nemen. Willy had een waar archief opgebouwd."

In 2007 werd de eerste website gelanceerd. "Ik hielp Willy met de website, zodat iedereen kon genieten van deze prachtige foto's over Herzele", aldus Peter. Willy had meer dan 3.000 negatieven die hij zelf gedigitaliseerd heeft, en Peter plaatste ze toen online. Het was voor beiden een huzarenstukje waar ze veel plezier aan beleefden. 

(lees verder onder de foto)

Vissersclub De Rietvoorn 1979 - ©Herzele In Beeld

De website bevat heel wat oude foto's van verenigingen. ©Herzele In Beeld

 

Nadien zijn er nog veel foto's bijgekomen van onder andere Marc Dubois. Dankzij deze foto's werd het archief nog groter. "Willy is overleden in 2013 en het was zijn vurige wens om deze website te behouden, aangezien het zijn levenswerk was. Vandaar mijn motivatie om dit samen met Marc verder te zetten.

Tijd voor een nieuwe website

"Sinds een aantal jaar botsten we op enkele technische problemen. De website was niet meer van deze tijd en ik wist niet goed hoe ik dit moest oplossen." Maar er kwam hulp uit onderwachte hoek. "Klopt, tijdens de tweede lockdown kreeg ik plots een mailtje van Damien De Leeuw. Hij wou helpen bij het uitbouwen van een nieuwe website. Samen met Marc kreeg ik opnieuw veel goesting om er mee door te gaan. Vorige week kwam onze website dan eindelijk online. Ik was echt blij en we kregen al meteen heel wat positieve reacties."

(lees verder onder de foto)

Klasfoto Sint-Lutgardis 1970 - ©Herzele In Beeld

De website bevat ook enkele honderden klasfoto's. Hier een klasfoto van het Sint-Lutgardis in 1970 - ©Herzele In Beeld

 

De website bevat al heel wat foto's. Dankzij het zoekformulier kan de gebruiker snel op zoek naar foto's. Wie foto's heeft van vroeger (op zolder of bij de ouders of grootouders) kan contact opnemen via het formulier op de website. De foto's worden ingescand en worden dan terugbezorgd.

www.herzeleinbeeld.be

Luister hieronder naar het interview met Peter De Jaeger en Damien De Leeuw in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

15 mei 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner