TroisElles brengt voorstelling 'Zinkend Schip' in de kerk van Ressegem

11 juni 2021 | Damien De Leeuw | Cultuur

In Coronatijd werkte TroisElles samen met theatermaker Els Bruynseels aan een voorstelling met verhalen en klassieke muziek van de 20e en 21e eeuw.
Vertrekpunt: de lege kerken her en der langs Vlaamse wegen. Ze staan te koop of wachten op een herbestemming. Vrijwilligers onderhouden ‘hun kerk’ met zorg en heimwee. Wat doen we met die centrale plaats in een dorpskern of gehucht? Wie bewaart de herinneringen aan feest of afscheid van zovelen? Wie kent nog de verhalen van een relikwie of superplie?

TroisElles bemant het schip van de kerk
en duikt verhalen op
van vroeger
van de zeven weeën en de zeven zeeën
van de Heilige Rita
en zomaar een man
op zoek naar de liefde.

Ze zullen drijven
ze zullen zinken
en de kerk zal (weer) klinken.

Lees verder onder de affiche

Affiche Zinkend Schip

 

Wie is TroisElles ?

Twee plus twee is drie. Dat wordt bij een concert van TroisElles snel duidelijk. De verrassende combinatie van fluit, klarinet en gitaar brengt een ongehoord repertoire voor het publiek en garandeert een intiem kamermuziekconcert.

Daniëlla Leleu (fluit), Sofie Van de Velde (gitaar) en Lien Van Steendam (klarinet) leerden elkaar kennen als collega’s in de academie Dil’Arte. De verschillende duocombinaties van de drie instrumenten tijdens lerarenconcerten lieten boeiende werken klinken en werden bijzonder geapprecieerd door publiek en collega’s. De drie dames besloten dan ook een volwaardig concertprogramma samen te stellen van originele werken, compositieopdrachten en arrangementen. Sinds 2014 staan ze op het podium als TroisElles.

Data en locaties

  • Za. 19 en zo. 20 juni, 20 uur – Sint-Mauritiuskerk, Ressegem (Herzele)
  • Za. 26 en zo. 27 juni, 20 uur – Sint-Antonius van Paduakerk, Lebeke (Outer)

Tickets en info

Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveer daarom tijdig en veilig jouw bubbelticket. Tickets kosten 15 EUR. Voor bubbels van 3 of 4 personen is een reductie voorzien.

Reserveren kan via: https://pierrot.io/walter/zinkend-schip/nl 

Foto's

Reclamebanner