Yves Segers pakt uit met ‘Zweven tussen sterren’

24 juni 2021 | Evi Baeyens | Cultuur

Yves Segers ©Website Yves Segers

De entertainmentsector heeft het voorbije jaar geleden, maar er is licht aan het eind van de tunnel. Artiesten hebben niet stilgezeten. De zomer ziet er alvast veelbelovend uit. Ook voor Yves Segers. Met zijn nieuwe single Zweven tussen sterren geeft hij de aftrap van een zomerseizoen op de planken.

Met Zweven tussen sterren slaat Yves Segers een andere weg dan die van zijn gekende ambiancemuziek in. "Het is nog commercieel, maar het is geen echt ambiancenummer. Er zit een andere sfeer in", verduidelijkt Yves. "Ik heb dit genre altijd graag gehoord en heb er altijd al iets willen mee doen. De coronaperiode was het ideale moment. Er zijn al heel wat toffe reacties van collega-artiesten en mensen uit de evenementensector binnengerold."

(lees verder onder de videoclip)

Yves Segers’ nummers kregen in het verleden al hoge noteringen in foute lijstjes, hij wordt ook nog vaak gevraagd voor foute party’s en schlagersfestivals. De associatie met foute muziek deert Yves absoluut niet. Integendeel. "Fout is echt een begrip geworden sinds Q-Music daar indertijd mee van start is gegaan. Eigenlijk is het tegenwoordig een eer als je in zo’n top mag staan. Fout is een benaming voor iets wat heel commercieel, een hit, geweest is. Al wat scoort, is in principe commercieel en fout,” legt Yves uit. ‘Als je in een foute lijst staat, weet je dat je ergens wel eens een heel commerciële hit gescoord hebt", vult hij nog lachend aan.

Vanaf zondag 20 juni is Yves terug te zien op evenementen en in culturele centra.

Beluister hieronder het volledige interview met Yves Segers in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

19 juni 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner