De Poëzieweek 2022 laat van zich horen tussen Geraardsbergen en Oosterzele!

18 januari 2022 | Damien De Leeuw | Cultuur

De inschrijvingen voor de gedichtenwedstrijd van ROUTE 42 in het thema ‘NATUUR’ zijn inmiddels afgelopen. Een professionele jury, bestaande uit niemand minder dan Delphine Lecompte en Peter Holvoet-Hanssen, stelde uit alle inzendingen een shortlist op. Nu kan ieder zijn favoriete dichter naar de overwinning stemmen! Zowel uit de categorie ‘kinderen en jongeren tot 18 jaar’ als voor de categorie ‘plus 18-jarigen’ kiezen we een Route 42-dichter.

Route 42 werkt regionaal samen in Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem rond bovenlokale cultuur- en bibliotheekwerking. Route 42 neemt een regierol op zich en bouwt aan bruggen met andere sectoren zoals jeugd, erfgoed, welzijn en toerisme. Route 42 wil mensen uit onze regio samenbrengen, verbinden en elkaar laten versterken.

Download de genomineerde gedichten hier. Verwacht je aan scherpe teksten van enkele klimaatdichters!

Overzicht activiteiten Poëzieweek 2022

De aftrap van de poezieweek is op 23 januari in Bib Oosterzele met Alicja Gescinska, het slotfeest op 2 februari in Bib Herzele met klimaatdichters Willie Verhegghe en Moya De Feyter. De voorstelling op 27 januari met Delphine Lecompte en Mauro Pawlowski in CC Zoetegem is helaas afgelast wegens ziekte.

 

Luister hieronder naar een interview met genomineerde Liesbeth D'Hoker in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

15 januari 2022 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner