Nieuw boek: De Heren en Prinsen van Steenhuize

28 april 2022 | Damien De Leeuw | Cultuur

Vormgeving en coverafbeelding: Emile Dauw

Lokale geschiedenis kan zeer boeiend zijn. Dat geldt zeker voor Steenhuize-Wijnhuize. Het is de verdienste van Luk Beeckmans en Marc Van den Berghe om met passie, een neus voor geschiedkunde en een onwaarschijnlijke moed, vanuit ontelbare gearchiveerde documenten en illustraties, dit meesterlijk werk te hebben bijeen geschreven. De Heren en Prinsen van Steenhuize geven hun geheimen prijs. De Gruuthuse familie, Graaf van Egmont, de Richardot, de Bournonville, De Wolff, d'Haene de Steenhuyse, de familie De Frenne en de investeringsmaatschappij De Eik rond de familie Van Waeyenberghe komen aan bod. De ontwikkeling van het kasteel en het domein worden uitvoerig beschreven.

Het boek wordt uitgevoerd met harde kaft, 290 x 240 mm, 235 pagina's ongestreken papier met 150 afbeeldingen in kleur. Dit mag niet in uw bibliotheek ontbreken.

Tot 8 mei kunt u het boek reserveren via onderstaand e-mailadres aan de lanceerprijs van 30 euro (indien portkosten + 12 euro): lukbeeckmans@hotmail.com

Maar er is méér!
Iedereen die vooraf intekent, wordt meteen ook uitgenodigd om zelf (maximum 2 personen per intekening) het boek te komen afhalen op het kasteeldomein en dit op zaterdag 25 juni met een kort academisch gedeelte, een bezoek aan het kasteel en het park en een drankje. Er zijn twee tijdsloten: van 14u00 tot 15u30 en van 16u00 tot 17u30.

De publicatie en de boekvoorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door:
- de investeringsmaatschappij De Eik nv,
- Dienst Erfgoed van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen,
- het gemeentebestuur van Herzele in het kader van 1050 jaar Herzele
- het Davidsfonds Steenhuize-Wijnhuize.

Reclamebanner