‘In den Hof’, het kleinste theater van Herzele, beleeft een topseizoen!

25 juli 2023 | Damien De Leeuw | Cultuur

Han Solo van de Comedy Gypsies tijdens de eerste voorstelling dit jaar.

"Dit had niemand durven dromen", zegt organisator Pepijn De Paepe. Met reeds 2 uitverkochte voorstellingen beleeft ‘In den Hof’ een topseizoen. "Ik probeer te programmeren volgens mijn eigen smaak en ik ben blij om te zien dat Herzele die ook kan smaken." De seizoensopener met de Comedy Gypsies was meteen een schot in de roos. Met een uitzonderlijke capaciteit van 150 personen was de voorstelling in een mum van tijd uitverkocht en genoot het publiek samen met de artiesten zichtbaar van de unieke setting en gezellige sfeer. Dat was duidelijk te merken in de verkoop van de, tot dan, minder bekende komiek Gery La Boule. Samen met zijn heerlijke voorprogramma zorgde hij voor een tweede uitverkochte ‘tuin’. In den Hof zorgt ook voor een Herzeelse toets aan de toog want zo zijn er, buiten frisdrank, enkel Herzeelse bieren te krijgen.

Lees verder onder de foto

 

"Het is leuk om te zien dat ook in de vakantie mensen hun weg vinden naar dit unieke concept", zegt Pepijn met enige trots. "Ik zou dit ook niet kunnen doen zonder de geweldige vrijwilligers die elke voorstelling klaar staan om het publiek en de artiesten op een warme manier te begeleiden." Dat ook de artiesten het leuk vinden in Herzele kan je zien aan de affiche. Zo komen op 27 juli Vos, Wezel en Fred langs. Vos, niemand minder dan de man achter Ygor uit Poperinge, staat hier al voor de derde keer op rij. Op zijn onnavolgbare, met absurde humor doorspekte, manier brengt hij een muzikale ode aan de kleinkunst. Een parel voor de liefhebber.

Daarna, op 17 augustus, krijgen we wielergod Geert Vandenbon op bezoek. De man moet ergens als kind in een vat vol verhalen en liedjes gevallen zijn. Verhalen over het leven maar ook over de koers. Hij komt ze allemaal vertellen en stelt u ook graag zijn nieuwe soloplaat ‘Quincampoix’ voor. Zelf toert hij al jaren de Vlaamse podia rond als vaste muzikale sidekick van José De Cauwer.

Op donderdag 24 augustus komt Veerle Malschaert de eerste zaadjes van haar 7de volwaardige soloshow planten in den Hof. Het wordt een voorstelling ‘Over’. Over vanalles. Over hoe het leven je soms keihard met een baseballknuppel in het gezicht slaat en over het feit dat een label enkel thuis hoort op je kleding. Over de keuze om als grijze muis op te gaan in de massa of er trots in flamboyant rood uit te schieten. Veerle gaat op zoek naar de zin en de waanzin van regels, manische moraalridders en bemoeizieke bepamperaars. Ze is vooral gestopt met anderen te willen helpen en helpt vanaf nu vooral nog Veerle. Eigen hoofd eerst! En als dat goed zit volgt de rest van de wereld. Het is pas als je jezelf begint te helpen dat je de rest echt helpt. Ruik ik daar al een Nobelprijs voor de Vrede? Het zou zomaar kunnen zijn, maar kom dat vooral zelf ontdekken.

En afsluiten doen we op 31 augustus volgens de traditie met een theatermonoloog. Die u met passie gebracht wordt door Bert Cosemans. Na het succes van de 2 opvoeringen van “Ik €n Robin Hood” brengt Bert Cosemans zijn tweede one man show Den Hertog Van Alken (pa’s porseleinen postuurke) naar Herzele. "Den Hertog van Alken" combineert het tragikomische lot van een porseleinen familiestuk met een verhaal over de excessen van de filmindustrie in een tijd dat de vluchtelingencrisissen de wereld blijven beroeren. Dit speelse theaterstuk combineert fantasie en realiteit en daagt zachtjes onze prioriteiten uit. Een deel van de opbrengst van deze voorstelling gaat naar savethechildren.org 

Zin om een te komen kijken wat ‘In den Hof’ nu net zo leuk maakt? Bestel dan snelje tickets voor één van de voorstellingen via www.fishstixproductions.be/in-den-hof

Foto's

Reclamebanner