Toneelgroep Torengalm rouwt om het verlies van voorzitter Joris Schoonjans

30 oktober 2023 | HelemaalHerzele | Cultuur

Inzet: Joris Schoonjans (achtergrond ©Rawpixel/Freepik)

Joris Schoonjans was meer dan 20 jaar lang actief bij Toneelgroep Torengalm, als speler, bestuurslid en als geliefde voorzitter.

Joris was de afgelopen jaren zonder twijfel de steunpilaar van de toneelgroep. Hij leidde jarenlang alle producties en was de schakel tussen spelers, de regisseur, de decorploeg en alle anderen. Hij zorgde dat repetities en opvoeringen in de beste omstandigheden verliepen. Joris was een echt groepsmens en zette zich ten volle in voor de toneelgroep.

"We zullen Joris herinneren als iemand met het hart op de juiste plaats, een aimabel en gedreven man, en vooral iemand met een enorme inzet voor onze toneelgroep", staat er te lezen op de facebookpagina van de Toneelgroep.

 

"We zullen hem missen. Bedankt Joris voor jouw decennialange toewijding! Wij wensen Jo en familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode."

 

Het gemis zal niet alleen groot zijn, maar heeft veel van de leden van Toneelgroep Torengalm persoonlijk geraakt. Dit verlies weegt te zwaar door op de spelersgroep om de productie die in volle voorbereiding was tot een goed einde te brengen. In samenspraak met alle betrokkenen heeft het bestuur van Toneelgroep Torengalm daarom beslist de productie uit te stellen tot maart 2024.

Er wordt afscheid genomen van Joris op zaterdag 4 november 2023 om 10.00u in de Sint-Martinuskerk te Herzele (rouwregister).

 

De voltallige redactie van Helemaal Herzele en de medewerkers en het bestuur van Radio Star willen graag hun oprecht medeleven betuigen aan alle dierbaren van Joris.

Reclamebanner