De jeugddienst en de jeugdraad dagen de Herzeelse jeugd uit

13 december 2020 | HelemaalHerzele | Jeugd

Jasper Gosseye (voorzitter van de Herzeelse Jeugdraad), Benjamin Rogiers (schepen van Jeugd) en Fien Van Delsen (Jeugddienst) - ©Lokaal Bestuur Herzele

Fysieke activiteiten met meer dan vier personen zijn voorlopig nog niet toegestaan door de coronamaatregelen”, zegt schepen van Jeugd Benjamin Rogiers. “Daarom besloten we een online challenge game te organiseren. Een initiatief dat de Herzeelse jeugdraad en jeugddienst met veel enthousiasme mee uitwerken!

Vier weken lang verschijnt er elke weekdag om 17u00 een challenge op de facebookpagina van ‘Jeugdraad Herzele’. Het is de bedoeling dat deelnemers de uitdaging aangaan en de foto- of filmopdracht zo snel en zo origineel mogelijk tot een goed einde brengen.  

De deelnemers worden uitgedaagd per leeftijdscategorie: de -12-jarigen, de 12- tot 15-jarigen en de 16- tot 21-jarigen. De jongsten maken elke week kans op een ticket voor Plopsaland De Panne, de tweede groep kan telkens een dag Walibi winnen en voor de oudsten voorzien we wekelijks een duoticket met eetvoucher voor de Kinepolis”, legt schepen Rogiers nog uit. “Die prijzen gaan elke week naar twee winnaars: de snelste uitvoerder en de origineelste deelnemer. Aan het einde van de vier opdrachtenweken delen we ook nog prijzen uit aan de twee meest verdienstelijke deelnemers per categorie.”  

Het is de bedoeling om onze Herzeelse jeugd op een leuke manier uit te dagen”, beaamt ook Jasper Gosseye, voorzitter van de jeugdraad. “De ene dag worden ze misschien wel opgeroepen om hun favoriete viervoeter te fotograferen, de dag nadien ontwerpen ze een kledingstuk met herfstblaren, en nog een andere keer koken ze iets geks of maken ze een tekening met hun mond. De mogelijkheden zijn eindeloos.”  

De online challenge start op maandag 14 december om 17u00 via de facebookpagina van Jeugdraad Herzele en duurt tot en met 10 januari. Deelname is gratis, meer info is terug te vinden op de facebookpagina van Jeugdraad Herzele en op de website van gemeente Herzele.

Luister hieronder naar een interview met schepen Benjamin Rogiers in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

12 december 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner