Studenten welkom in De Wattenfabriek

14 december 2020 | HelemaalHerzele | Jeugd

Normaal zijn de deuren van De Wattenfabriek gesloten in deze periode, maar de Vlaamse regering en Bataljong roepen op om gemeentelijke gebouwen toch open te stellen voor de studerende jeugd. In Herzele gaan ze graag in op deze uitnodiging. Daarom wordt de grote zaal in De Wattenfabriek vanaf maandag 14 december omgetoverd tot studeerlokaal.

"In het belang van de studiekansen van scholieren en studenten met beperkte studiefaciliteiten, stellen we hen onze infrastructuur ter beschikking", aldus schepen van Jeugd Benjamin Rogiers. "Gezien de huidige omstandigheden gelden er natuurlijk wel enkele maatregelen", legt schepen Rogiers verder uit. "Zo moeten studenten ten minste een dag op voorhand hun studeertafel reserveren via jeugd@herzele.be en wordt er verwacht dat ze ten allen tijde een mondmasker dragen. Wij voorzien voor elk van hen de nodige ruimte. Enkel zo kunnen we de veiligheid van alle aanwezigen bewaken."

De stille studeerruimte gaat open vanaf 14 december 2020. Studenten kunnen elke weekdag een plaatsje reserveren tussen 09u00 en 18u00. Van 10u00 tot en met 12u00 en van 14u00 tot en met 16u00 zal er ook pedagogische ondersteuning aanwezig zijn voor zij die dat wensen.

Luister hieronder naar een interview met schepen Benjamin Rogiers in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

12 december 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner