Boekenpakketten voor kinderen uit kwetsbare gezinnen

12 januari 2021 | Evi Baeyens | Jeugd

©Lokaal Bestuur Herzele

Ieder jaar maakt de Herzeelse bibliotheek ruimte vrij voor nieuwe materialen. De bib verkoopt dan samen met Route 42 de boeken die vrijkomen. Hier gooide corona ook dit jaar roet in het eten.
De boekenverkoop kon niet doorgaan. Daarom werd, samen met Het Sociaal Huis, beslist boekenpakketten samen te stellen en die te schenken aan kwetsbare gezinnen. Zo’n 70 boekenpakketten kregen al een nieuwe eigenaar, er zijn nog een tiental pakketten voorradig.
"Bij de samenstelling van de boekenpakketten werd vooral gekeken naar de gezinssamenstelling en de interesses van de gezinsleden", vertelt Schepen van Sociale Zaken Hilde Van Impe.  

Herzele stapt ook dit jaar, samen met Brugge, in het onderzoeksproject ‘Compassionate cities’ van de Vrije Universiteit Brussel. Het is de bedoeling om in onze zorgzame gemeente onderwerpen zoals rouw, verlies, ernstige ziekte … niet uit de weg te gaan, de taboe errond te doorprikken. Voor dit onderzoeksproject zal de gemeente samenwerken met verschillende Herzeelse basis-en secundaire scholen. Wordt vervolgd

 

Luister hieronder naar een interview met Schepen van Sociale Zaken Hilde Van Impe in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

9 januari 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner