Jeugdboekenmaand in bibliotheek Herzele

4 maart 2021 | Evi Baeyens | Jeugd

Van 1 tot 31 maart vindt de nationale Jeugdboekenmaand plaats. Ondertussen viert de Jeugdboekenmaand al z’n vijftigste verjaardag. Het hema van deze editie is ‘Lezen is een feest!’.

Bibliotheekmedewerker Heleen Eeman, verantwoordelijke van de jeugdcollectie, licht toe: "Normaal gezien hebben wij tijdens de Jeugdboekenmaand heel wat te doen in de bib voor de kinderen, maar dat kan dit jaar niet doorgaan. Wij zijn ons vooral gaan focussen op het aanbod naar scholen toe om op die manier de boeken tot bij de kinderen te krijgen. Voor alle leeftijdcategorieën, van de kleutertjes tot de oudsten van de lagere school, hebben wij een passend aanbod gecreëerd."

Er is voor ieder wat wils. Afhankelijk van de leeftijdscategorie worden voorleesboeken, luisterpakketten, een offline bib-spel … afgeleverd op de verschillende Herzeelse scholen. Voor het vijfde en zesde leerjaar zijn er ook online auteurslezingen. 

(lees verder onder de affiche)

Affiche vertelwandeling jeugdboekenmaand.

Affiche vertelwandeling jeugdboekenmaand.

 

"Er is niet enkel voor de scholen een aanbod. Een vertelwandeling met luisterverhaal van Hilde Rogge wordt ook georganiseerd. Op verschillende plaatsen in Herzele kan je een QR-code scannen en genieten van het luisterverhaal. Een plannetje kan afgehaald worden aan de balie van de bib", vult Heleen verder aan. De vertelwandeling loopt van 3 maart tot 3 april. Meer info over de wandeling: http://www.herzele.be/jeugdboekenmaand-vertelwandeling

Voor meer info over de Jeugdboekenmaand: www.jeugdboekenmaand.be of www.herzele.bibliotheek.be.

Audiofragmenten

27 februari 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner