Forza voetbaltrainingen en Sjans-trainingen slaan de handen in mekaar

28 maart 2021 | HelemaalHerzele | Jeugd

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’, dat is het opzet van Forza voetbaltrainingen, hét sportieve project van Lesley De Troyer, Evelien Van Der Vurst en Stijn Janssens. "We zijn met Forza gestart, omdat we merkten dat er in de buurt vraag was naar een aanvulling op het clubgebeuren. We willen werken aan de talenten van elk spelertje op zijn niveau en tempo", legt Evelien uit. "We zijn de eerste maanden vooral bezig geweest met de organisatie van onze 2 stages maar ook met de verdere ontwikkeling van Forza."

Tijdens die stages staan techniek, spel en fun centraal. Jongens, meisjes, verschillend in niveau en talenten, iedereen is welkom tijdens de stages. "Daarnaast gaan we ook in kleinere groepjes dieper in op individuele competenties, is er ook mogelijk tot privé-trainingen en willen we ook voetbalclubs ondersteunen", vult Lesley aan.

Forza wil van elk voetballertje een complete voetballer maken. Daarbij krijgen ze hulp van Stijn Janssens. De stages worden aangevuld met Sjans-trainingen, waarbij kinderen een boost krijgen rond sociale en mentale vaardigheden. "Spelenderwijs, door middel van leuke oefeningen en met de daarbij horende zelfreflectie, ondersteun en inspireer ik de kinderen bij de ontwikkeling van hun zelfvertrouwen, focus ,teamwork, zelfcontrole, iets wat de hedendaagse voetballer of voetbalster niet mag ontbreken", vertelt Stijn.

Een eigen website is in de maak, ook wil Forza de banden met voetbalclubs uit de streek aansmeden. Meer info is terug te vinden op de Facebookpagina van Forza Voetbaltrainingen.

Audiofragmenten

20 maart 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner