Week van de Groeilamp

23 mei 2021 | HelemaalHerzele | Jeugd

©Lokaal Bestuur Herzele

Ouders, grootouders, leerkrachten, kinderbegeleiders, onthaalouders en andere opvoeders zetten zich elke dag in zodat kinderen in een warme en positieve leefomgeving kunnen opgroeien. Daarom wil Huis van het Kind Herzele deze mensen bedanken tijdens de Week van de Groeilamp, tot vorig jaar werd dit de week van de Opvoeding genoemd. Met de groeilamp als krachtig symbool laten ze het licht schijnen op “opvoeden”. Groot worden, dat gaat niet vanzelf.

De partners van Huis van het Kind Herzele deelden de voorbije week theelichtjes uit met een verborgen boodschap aan de leerkrachten, opvoeders, kinderbegeleiders, onthaalouders,… Net zoals bij opvoeden, is er geduld nodig om de verborgen boodschap te zien.

De ouders kregen, via de kinderen op school, een postkaartje met een ludieke (en soms herkenbare) cartoon voorzien van een informatieve achterzijde. “We willen duidelijk maken dat opvoeden niet eenvoudig is en dat je bij vragen of problemen steeds terecht kan bij Huis van het Kind. Sinds dit jaar gingen we dan ook van start met een pedagogisch spreekuur. Een pedagogisch deskundige zal iedere woensdag van 14u00 tot 16u00 beschikbaar zijn voor allerlei opvoedingsvragen over kinderen van 3 tot 12 jaar. Op basis van een kort gesprek zal zij advies geven en indien nodig doorverwijzen naar professionele instanties", verduidelijk Hilde Van Impe, schepen van Sociale Zaken. Meer informatie hierover kan je vinden op https://www.herzele.be/Pedagogisch-spreekuur of 053 60 33 14.

Reclamebanner