Stille studeerruimte in zaal Hoefijzer in Woubrechtegem

30 mei 2021 | Evi Baeyens | Jeugd

Ook de komende blok-en examenperiode voorziet Jeugddienst Herzele een ‘stille studeerruimte’ voor alle studenten die behoefte hebben aan gezelschap tijdens het studeren.

"In het verleden konden de studenten in de bibliotheek studeren, maar omwille van coronamaatregelen vraagt de bib het bezoek tot een halfuur te beperken", legt Fien Van Delsen, Jeugdconsulente bij de Jeugddienst uit. "De vorige examenperiode richtten wij de grote zaal van de Wattenfabriek als studeerruimte in. Nu kiezen we voor zaal Hoefijzer in Woubrechtegem."

De stille studeerruimte is conform alle coronamaatregelen ingericht. Studenten kunnen er tot eind juni terecht, van maandag tot vrijdag, telkens van 9 u. tot 17 u. Er zijn twaalf plaatsen beschikbaar. Op voorhand inschrijven is noodzakelijk. Dat kan via de website www.herzele.be of via de Facebookpagina van Jeugddienst Herzele.

Dat het voor Fien zelf een vreemd werkjaar geweest is, mag met zekerheid gezegd worden. Zij vatte haar loopbaan op de Jeugddienst op 1 april 2020 aan. "Ik heb niet het gevoel dat we als Jeugddienst niet genoeg hebben kunnen doen, maar we hebben alternatieven moeten zoeken voor reeds bestaande activiteiten", vult Fien aan. De zomervakantie ziet er alvast veelbelovend uit. "De coronamaatregelen zien er al gunstiger uit, we hebben iets meer marge. De buitenschoolse kinderopvang en de sportkampen zullen normaal gezien plaatsvinden. Achter de schermen zijn de voorbereidingen van de speelpleinwerking ook in volle gang”, vult Fien enthousiast aan.

Luister hieronder naar het interview met Fien Van Delsen, Jeugdconsulente bij de Jeugddienst van Herzele, in het programma Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

22 mei 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner