Smullen van boeken in het boekenrestaurant van GBS De Vlindertuin in Borsbeke

4 juni 2022 | HelemaalHerzele | Jeugd

De voorbije jaren werden er in de Gemeentelijke Basisschool De Vlindertuin al heel wat leuke acties op poten gezet om de leerlingen te laten “proeven” van boeken en om hen dus meer leesplezier te bezorgen. "De werkgroep lezen bedacht de éne leuke actie na de andere. Van een boekenmarkt tot bezoek van een auteur op school en creatieve voorstellingen van allerhande boeken", vertelt directeur Els De Durpel. "Zo stond dit schooljaar ook de rainbowbattle in de kijker. De kinderen moesten elke dag 10 minuten lezen of er werd voorgelezen voor kleuters om zo de amulet van de week te bemachtigen. Binnenkort wordt alvast de winnende klas bekend gemaakt en die klas staat nog een leuke verrassing te wachten. Ook the masked reader was een schot in de roos!"

Afgelopen week stond er opnieuw een leuke boekenactiviteit op het programma: "Alle leerlingen konden het boekenrestaurant bezoeken. Snel “proeven” van verschillende boeken en zo vooral nieuwe boeken ontdekken. Het boekenrestaurant was gezellig ingekleed met een ‘echte’ kok, de menukaarten en onderleggers… alles was aanwezig!", aldus de directeur. 

De menukaarten krijgen ouders bij het volgende oudercontact mee naar huis. "Zo krijgen ze al een eerste blik op boeken die perfect passen bij de leeftijd van hun kind."

Deze actie werd in samenwerking met de bibliotheek van Herzele uitgewerkt.

Reclamebanner