Herzeelse leerlingen komen op straat voor de waterproblematiek

25 maart 2023 | HelemaalHerzele | Jeugd

©Lokaal Bestuur Herzele

Dat water één van de belangrijkste hulpbronnen op aarde is, wordt nog niet door iedereen voldoende beseft. Water is een kostbaar goed waar bewust mee omgegaan moet worden en niet vervuilt of verspilt mag worden. Daarom brachten de leerlingen van alle vierde leerjaren uit Herzele dit onder de aandacht samen met de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking en duurzame ontwikkeling (GROS) en het lokaal bestuur Herzele.

Na enkele coronajaren waarin er geen of slechts een lightversie kon doorgaan, stond er nu opnieuw een volwaardige editie op het programma. In de voormiddag volgden de leerlingen verschillende workshops naar keuze in De Wattenfabriek. Op het menu stonden onder andere djembé, Afrikaanse dans, verschillende soorten percussie, capoeira en waterweetjes en techniek.

Lees verder onder de foto

Met zelfgemaakte slogans op spandoeken en heel veel tromgeroffel liepen de kinderen door de Herzeelse straten. ©Lokaal Bestuur Herzele

Na de lunch zetten ze hun beste (dans)beentje voor in de waterfanfare, waarvoor de leerlingen met hun zelfgemaakte muziekinstrumenten en spandoeken het centrum in trokken. De waterfanfare startte aan De Wattenfabriek, en vervolgens zetten ze hun tocht verder via Solleveld, Evendael, Markt, Kerkstraat, Lindestraat, De Tramzate, Graaf Du Parclaan, Kerselarenlaan en Tuinwijkstraat. Tijdens hun tocht hielden ze halt bij de drie centraal gelegen basisscholen en zongen ze er het waterlied. Bij de laatste stop werd nog een feestelijke waterreceptie gehouden met slotoptreden van de leerlingen.

Schepen van duurzame ontwikkelingssamenwerking Heidi Knop kijkt tevreden terug op deze editie: "De mondiale sferen en de zon die ons gunstig was, maakten van deze editie, na de coronajaren, een groot succes!"

Foto's

Reclamebanner