Een opgefleurde vlindertuin in GBS Borsbeke

1 mei 2023 | HelemaalHerzele | Jeugd

Doordat het gebouw oorspronkelijk bedoeld was om als wooneenheid te dienen, hebben alle klassen van de ‘Brevier’, een grasperk om in te vertoeven. "De groene vingers van onze school vonden terecht dat er meer met deze tuinen kon gedaan worden", vertelt Lien Valentijn, kleuterleidster op de school. Zo staken, de kinderen van meester Andres (L2) en Juf Sophie (K2), samen met enkele handige Harry’s en straffe (groot)ouders, de handen uit de mouwen.

Met een prachtig resultaat! "De doorsnee grastuin werd omgetoverd naar een leerrijke en ecologische schooltuin. Er werd een vlinder- en bijenhoekje aangelegd. Een wilgentunnel gebouwd, fruitbomen, bessenstruiken en aardbeien geplant." Het was een dag van leren van en voor de natuur. Leren zorgzaam omgaan met de bodem, water en (later) met het oogsten. "In deze ecologische schooltuin komen er geen kunstmest en pesticiden aan te pas. Hier oogsten we bessen en fruit in het seizoen en zonder voedselkilometers", geeft één van de grootouders mee.

De kinderen wachten alvast verwachtingsvol af, waar ze hopelijk binnenkort, van gaan kunnen smullen. "Al is dit misschien niet meteen het hoofddoel. Want naast een plek om te leren is onze schooltuin er ook om van te genieten en om tot rust te komen", besluit juf Lien.

Foto's

Reclamebanner