Regenboogontbijt voor leukste klasfoto in thema IDAHOT

11 juni 2023 | HelemaalHerzele | Jeugd

©Lokaal Bestuur Herzele

In het kader van IDAHOT, de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie, werden de Herzeelse scholen uitgedaagd door het lokaal bestuur Herzele met een regenboogontbijt als inzet. De diensten jeugd & onderwijs en gelijke kansen deden een warme oproep aan de leerlingen om per klas een foto in het thema IDAHOT te maken. De jury pikte de leukste foto eruit en de winnende klas mocht donderdagochtend uitgebreid ontbijten in de Herzeelse kouters.

Op 17 mei 1990 schrapte de WHO homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Sindsdien vieren we elk jaar op 17 mei IDAHOT en ook in Herzele werd de regenboogvlag gehesen. Alle scholen kregen de nieuwe pride vlag van het lokaal bestuur en de leerlingen kregen een polsbandjes met als boodschap “In Herzele ben ik mezelf”. Daarnaast werden de klassen uitgedaagd om een ludieke, kleurrijke foto in het thema IDAHOT te maken. De winnende klas werd verwend met een uitgebreid ontbijt en op donderdagochtend mocht de winnende klas hun prijs in ontvangst nemen.

"We ontvingen een hele lading foto’s. Zowel van kleuterklasjes als van klassen uit het middelbaar", vertelt Benjamin Rogiers, schepen van jeugd en onderwijs. "Uit alle ingestuurde foto’s maakten we een eerste selectie en nadien volgde een stemming waarbij ook alle directies hun stem mochten uitbrengen. Uiteindelijk kregen de vierdejaars Humane Wetenschappen van het GO! Atheneum Herzele kregen de meeste stemmen achter hun foto."

Lees verder onder de foto

Dankzij hun overwinning mocht de klas net voor de start van hun examens gaan ontbijten op een voor hen onbekende locatie. "We stelden een uitgebreid ontbijt samen met alle kleuren uit de pride vlag vertegenwoordigd in het aanbod", weet Hilde Van Impe, schepen van gelijke kansen. "Als locatie kozen we voor de Herzeelse kouters. Met dit mooie weer een ideaal plekje om de winnende klas van het GO! Atheneum te laten genieten van hun ontbijt."

Foto's

Reclamebanner