Vrije Basisschool Herzele opent nieuwe schoolbibliotheek met steun van het oudercomité

16 september 2023 | HelemaalHerzele | Jeugd

Schepen Benjamin Rogiers opent de nieuwe schoolbib in aanwezigheid van heel wat enthousiaste leerlingen.

Directeur Wim Decock vroeg bij aanvang van de grote vakantie aan het schoolcomité of zij zin hadden in een heus project: de creatie van een schoolbibliotheek. "Het was juf Griet Michiels die tijdens een van de vele vergaderingen het idee had geopperd voor de creatie van een nieuwe schoolbib.", vertelt directeur Decock. "Ik was meteen het idee genegen, en wou hiervoor een lokaal vrijmaken. Want bij VBSH staat lezen centraal!"

Lees verder onder de foto's

 

"Tijdens de afsluitende vergadering van het werkjaar van het oudercomité vroeg de directeur dan of we zin hadden in een leuk projectje", vertelt Kristien De Tant, kersvers voorzitter van het oudercomité. "We begonnen meteen te brainstormen en al snel werden er concrete plannen gemaakt en een planning opgesteld." Met de hulp van vele handen werd er tijdens de vakantiemaanden hard gewerkt: de oude kasten afbreken, nieuwe kasten maken, schilderen en zitmeubilair maken. Schepen van Onderwijs Benjamin Rogiers was onder de indruk tijdens de officiële opening: "De nieuwe schoolbib straalt rust uit zodat de kinderen, juffen en meesters met plezier komen lezen."

Lees verder onder de foto

 

"De nieuwe schoolbib is mede tot stand gekomen door heel wat sponsors (DAM interieur, WYCOR, Colora Zottegem, Hi Ha Happy) en de vele helpende handen van het oudercomité. We wensen alle leerlingen veel leesplezier!", aldus Kirstien De Tant.

Foto's

Reclamebanner