Roefelen in Herzele: Kinderen ontdekken de ‘grotemensenwereld’

21 maart 2024 | HelemaalHerzele | Jeugd

Archieffoto ©Lokaal Bestuur Herzele

Een bezoek aan de politie, de brandweer of het Rode Kruis zijn ondertussen vaste waarden op de Roefeldag in Herzele. Steenhuize heeft daarnaast nog enkele extra troeven in huis, met onder meer de Jeanspoort, Aveve en een thuisverpleger die de jongeren willen onderdompelen in het ‘grotemensenleven’. "De Roefeldag is een leuke manier om de nieuwsgierigheid van onze Herzeelse jeugd te prikkelen en hun creativiteit te ontplooien", vertelt Benjamin Rogiers, schepen van jeugd.

Naast enkele ondernemingen gaan ook tal van verenigingen de jongeren ontvangen. Even blazen bij concertband Vivace, op de grond gaan bij Judoclub Herzele of een groepsspel bij Chiro Steenhuize … Het kan allemaal op de Roefeldag! Bij Chiro Steenhuize zijn ze in alle geval fier dat Steenhuize dit jaar als gastgemeente mag fungeren. Zij nemen dan ook de praktische organisatie van deze Roefeldag op zich. "Iets waar we hen enorm dankbaar voor zijn!", zegt Elien van Styvendael, voorzitter van de jeugdraad. "De jeugdraad van Herzele zoekt jaarlijks een andere organisator voor de Roefeldag. Geen evidente rol, zij zorgen mee voor de invulling van de dag en leiden alles op het moment zelf in goede banen."

De Herzeelse Roefeldag gaat nu zaterdag, 23 maart 2024, door aan de kerk in Steenhuize. Inschrijven kan er vanaf 13u30. Om de dag af te sluiten wordt er tot 18u00 uit de bol gegaan met de twee superhelden van BlitZ.

Reclamebanner