Sarah De Moor verkozen tot Herzeelse Jeugdlaureaat 2024

12 maart 2024 | HelemaalHerzele | Mensen

Jeugdlaureaat Sarah De Moor tussen Elien Van Styvendael, voorzitter van de jeugdraad, en schepen voor o.a. Jeugdzaken Benjamin Rogiers ©Lokaal Bestuur Herzele

Sarah De Moor is vrijdagavond tijdens de bedankingsavond van de Herzeelse jeugdvrijwilligers uitgeroepen tot Herzeelse Jeugdlaureaat 2024. Vooral haar inzet voor vzw Okido Bouwt, een vereniging die zich inzet voor de financiering van nieuwe jeugdlokalen voor Chiro Okido Herzele, heeft ertoe geleid dat ze verkozen is.

Herzele telt zo’n 180 jeugdvrijwilligers. Zij zetten zich in voor een hele waaier aan initiatieven, waaronder Speelplein Pinokio, Chiro Sint-Katrien Steenhuize, Jeugdhuis De Wattage, Concertband Vivace … Sinds 2019 zet het lokaal bestuur Herzele alle jeugdvrijwilligers in de bloemetjes tijdens de Bedanking van de Jeugdvrijwilliger, een avond met heerlijke hamburgers en een optreden om te schuddebuiken van het lachen. "Naast de Bedanking van de Jeugdvrijwilliger verkoos de jeugdraad, naar jaarlijkse gewoonte, ook een Jeugdlaureaat 2024", geeft Benjamin Rogiers, schepen van jeugd, mee. Dit jaar is Sarah De Moor, op de Internationale Vrouwendag, uitgeroepen tot Jeugdlaureaat in Herzele. Ze is daarmee de eerste vrouwelijke Jeugdlaureaat in de gemeente.

Haar 'jeugd'-carrière startte in 2007. Ze zette zich dan met volle goesting in voor Speelplein Pinokio en de Herzeelse jeugdraad. Later kwam daar jeugdhuis De Wattage bij. Dat heeft ze mee opgericht, en heeft ze als voorzitter uitgebouwd tot een bruisende zaak waar alle jongeren zich thuis voelen. "Een straf palmares", zegt Elien Van Styvendael, voorzitter van de jeugdraad in Herzele. "Wat de doorslag gegeven heeft, is echter haar werk voor vzw Okido Bouwt. Ze is ook vandaag nog steeds een van de drijvende krachten achter deze vzw die als doel heeft de nieuwe jeugdlokalen van Chiro Okido Herzele te financieren. Een meer dan verdiende Jeugdlaureaat dus!"

Reclamebanner