Guy verbouwt z'n fotostudio naar een leuke koffiebar

4 juli 2020 | HelemaalHerzele | Ondernemen

Guy Oosterlinck bij z'n nieuwe zaak - © Hendrik De Schrijver

Guy Oosterlinck is al jaren fotograaf in Herzele. Huwelijken, doopsels, communies, ... ze passeerden allemaal voor de lens van Guy. Maar Guy had de behoefte om iets nieuws te doen. "Het werd een beetje moeilijk. Fotografie is veel toegankelijker geworden voor iedereen. De apparatuur kan makkelijk en soms goedkoop aangekocht worden. Veel klanten gingen op zoek naar goedkopere alternatieven."

Vervaldatum

"Ik heb tien jaar voor kranten gewerkt als fotograaf en had nu zeventien jaar een fotografiezaak op het Solleveld. Ik had het gevoel dat de vervaldatum bereikt was en had dus nood aan een nieuwe uitdaging", aldus Guy. Op 8 juni, de eerste dag na de horecalockdown, opende Guy een nieuwe koffiebar. "Ik ben heel toevallig in de koffiewereld beland. Vorig jaar volgde ik ook een opleiding tot barista. Het is me goed bevallen. Ik had echt de smaak te pakken."

(lees verder onder de foto)

Veel volk op het terras van koffiebar NR. 20 ©Facebook NR.20

Veel volk op het terras van koffiebar NR. 20 ©Facebook NR.20

 

Koffiebar én pasfoto's

"We hebben de oude fotostudio uitgebroken en de zaak opnieuw ingericht met nostaligische meubeltjes. Ook de fotografie blijft nog aanwezig in de koffiebar met oude fotokaders en omgebouwde flitsapparaten." Om de band met de fotografie te behouden zal Guy nog steeds pasfoto's maken. Hij heeft hiervoor een kleine ruimte vrij gehouden in z'n zaak.

Koffiebar NR. 20 vind je op het Solleveld, tegenover de Wattenfabriek en is open op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag van 9u tot 17u, op vrijdag en zondag van 13u30 tot 17u. Op donderdag is de zaak gesloten.

Beluister hieronder het volledige interview met Guy Oosterlinck in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

13 juni 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner