Herzele zet lokale ondernemers in de spotlights tijdens Weekend van de Klant

26 augustus 2020 | HelemaalHerzele | Ondernemen

Archieffoto © Freepik

Op 3 en 4 oktober 2020 is het Weekend van de Klant. Nationaal wordt door Unizo, Comeos en UCM meer dan ooit de nadruk gelegd op shoppen bij je favoriete, lokale winkels in je vertrouwde winkelstraat. “Ook het lokaal bestuur wil dit weekend niet zomaar laten passeren”, zegt Heidi Knop, schepen van Lokale Economie. “We plannen een grote actie, die aansluit bij deze nationale actie, want #ikkoopinHerzele, nu meer dan ooit!”

“We geven een promotie- en bonnenbrochure uit, die in de week van 21 september in de brievenbus van elke Herzelenaar wordt gepost. In deze brochure staan alle deelnemende Herzeelse ondernemers met hun foto, contactgegevens en een toepasselijke quote. Aan elke deelnemer hangt een fysieke bon vast, die mensen kunnen uitscheuren om te gebruiken tijdens het Weekend van de Klant en – bij sommige ondernemers - ook t.e.m. eind oktober.” Alle Herzeelse ondernemers kunnen gratis deelnemen aan dit initiatief. Ze kunnen zich t.e.m. 6 september 2020 inschrijven via www.herzele.be/inschrijvingsformulier-weekend-van-de-klant-in-Herzele.

Voor de klanten is er ook een fotowedstrijd met als inzet een gemeentelijke geschenkbon van 25 euro. “Hou jullie brievenbus dus goed in de gaten!”

Een financieel hart onder de riem

“Met dit initiatief voeren we opnieuw een actie uit ons relanceplan uit”, gaat schepen Knop verder. “We beseffen immers dat onze lokale ondernemers het niet gemakkelijk hebben tijdens deze corona-crisis. In het relanceplan werden dan ook een heleboel steunmaatregelen opgenomen. Zo kozen we er ook voor om al onze inwoners een gemeentelijke geschenkbon van 10 euro te geven. Dat geld – zo’n 182.000 euro - gaat dus rechtstreeks naar onze lokale ondernemers. Op dit moment wordt dit project intern voorbereid. We communiceren daar zeer binnenkort over, want we maken van de gelegenheid gebruik om onze gemeentelijke geschenkbon te digitaliseren. Dat heeft zowel voor de klanten als voor de ondernemers heel wat voordelen.”

Het lokaal bestuur van Herzele besliste binnen de krijtlijnen van het relanceplan ook om medewerkers van gemeente en OCMW een corona-bon toe te kennen, om hen te bedanken voor de extra inzet in (de cohorte-afdeling van) het woonzorgcentrum en het onderhouden van de dienstverlening voor de burgers. “Ook deze bonnen werden allemaal uitbetaald in gemeentelijke geschenkbonnen”, geeft schepen Knop nog mee.

Reclamebanner