Herzele genomineerd voor Winkelhier Award

26 september 2020 | HelemaalHerzele | Ondernemen

Uit een totaal van 19 Oost-Vlaamse gemeenten zijn er drie genomineerd voor de eerste Winkelhier Award, een gezamenlijk initiatief van Provincie Oost-Vlaanderen en UNIZO Oost-Vlaanderen. Aalst, Herzele en Kruisem strijden om de titel van Winkelhiergemeente 2020, die op woensdag 30 september 2020 zal worden toegekend.

Meer dan ooit staat lokaal kopen op de beleidsagenda’s van steden en gemeenten. Sinds de coronacrisis staan winkeliers en horeca-uitbaters voor bijzondere uitdagingen. Zowel de ondernemers als de lokale besturen hebben initiatieven genomen om lokaal winkelen te stimuleren en te ondersteunen.

"Vanuit de Provincie Oost-Vlaanderen wordt al jaren ingezet op lokaal winkelen. Oost-Vlaamse besturen kunnen bij de Provincie terecht voor data en inhoudelijke expertise bij de uitwerking van hun detailhandelsbeleid. Onze steden en gemeenten, handels- en middenstandsverenigingen die acties uitwerken voor hun handel en horeca kunnen provinciale subsidies genieten. Op die manier geven we de lokale ondernemers een duwtje in de rug."

gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Middenstand

Winkelhieren 

Dergelijke initiatieven onderstrepen het belang van de detailhandel en horeca in Oost-Vlaanderen. Met de uitreiking van een Winkelhier Award worden enkele innovatieve en/of creatieve acties uitgelicht en de vele inspanningen van gemeenten en handelsverenigingen bekroond.

"Winkelhieren is verkozen tot woord van het jaar 2019 en staat voor winkelen in je eigen buurt bij lokale handelaars en bedrijven: kiezen voor kwaliteitsvolle producten en diensten, goede service bij de ondernemingen en handelaars van bij ons, verrassend genieten bij de lokale horeca, shoppen op wandelafstand."

Jos Vermeiren, directeur UNIZO Oost-Vlaanderen

Drie genomineerden

Het is de eerste keer dat het Oost-Vlaamse provinciebestuur en UNIZO Oost-Vlaanderen een Winkelhiergemeente kiezen. 19 gemeenten hebben meegedongen voor de prijs van Winkelhiergemeente 2020. Alle voorgestelde initiatieven zijn zeer waardevol in de ondersteuning en promotie van de lokale economie, van het winkelhieren. Alle acties zullen worden opgelijst en zijn een inspiratiebron voor andere steden en gemeenten.

Drie Oost-Vlaamse besturen zijn genomineerd voor de Winkelhier Award 2020: Aalst, Herzele en Kruisem. Aalst heeft een nominatie binnengehaald met een grootschalige communicatiecampagne ‘Koop lokaalst!’ en de actie ‘Win je winkel in Aalst’. Herzele pakte uit met ‘Win de vitrine’ (#ikkoopinherzele), in de bestrijding van leegstand, en de fotowedstrijd ‘Een bruisende zomer in Herzele’. Kruisem ondersteunt met ‘De Gouden Klinker’ haar ondernemers tijdens ingrijpende wegenwerken en geeft in tijden van corona de Kruisembon een meerwaarde.

Prijsuitreiking

Op woensdag 30 september wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt. Voor de drie laureaat-gemeenten is een promofilmpje gemaakt waarin de bekroonde acties extra in de kijker worden gezet. De winnende gemeente mag zich twee jaar lang Winkelhiergemeente noemen. Bovendien mogen de ondernemers van de Winkelhiergemeente deelnemen aan de opleiding van de Winkelhier-academie.

 

Luister hieronder naar een interview met Schepen Heidi Knop in het programma Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

3 oktober 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner