Her-Culi project maakt van de strijkwinkel een Streekwinkel

9 december 2020 | HelemaalHerzele | Ondernemen

De Provincie Oost-Vlaanderen subsidieert een project van vzw Climaxi, ’t Uilekot en het Gemeentebestuur van Herzele rond korte keten. Her-culi waait de huiskamer binnen via een online kookprogramma én een pop up in de vroeger strijkwinkel op de Groenlaan te Herzele.

Eigenlijk was het project grotendeels voorzien tijdens de voorbije zomer. Het Straatje van de Vrede ging ons ‘biotoop’ zijn om er markten te organiseren. Eén daarvan was een boerenmarkt die we om de twee maanden gingen laten doorgaan in het Straatje of bij slecht weer in de Wattenfabriek. Corona gooide roet in het eten, maar wij zijn geen opgevers. Tweede plan was om in de tent voor ’t Uilekot elke vrijdag iets te doen: een boer inviteren, producten voorstellen, laten proeven. Corona sloot de horeca en gooide weer roet in het eten en wij krabben met de handen in het haar, maar we zijn nog altijd geen opgevers.

Het kookprogramma kwam er wel en is ingeblikt. Samen met chef Hugo De Bodt zochten we recepten voor ieders beurs, die voor 90% bestaan uit lokale producten: we filmden drie hapjes, drie hoofdgerechten en drie desserts…die perfect zijn voor een klein of groter feestje thuis, afhankelijk van de omstandigheden en het tijdstip. Het menu, dat verklappen we op de facebookpagina ‘HER-CUL’ en op de websites van vzw ’t Uilekot en vzw Climaxi. Je zal er twee gerechten per week vinden met Oost-Vlaamse producten. De receptuur en ingrediënten worden duidelijk beschreven op de verschillende websites.

(lees verder onder de foto)

Filip en z'n broer Hugo tijdens de opnames van het kookprogramma'

Filip en z'n broer Hugo tijdens de opnames van het kookprogramma

 

Strijkwinkel wordt streekwinkel.

De strijkwinkel op de Groenlaan te Herzele wordt ingericht als een streekwinkel: je zal er groenten, vis, vlees, dranken kunnen krijgen die onze regio te bieden heeft. De winkel zal open zijn van 9u tot 12u en van 13u30 tot 18u30 op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Je vindt er kraakverse groenten, zuivel, vlees, vis, limonades, snoep, koekjes, wijnen en meer lekkers…uit Oost-Vlaanderen.

We zoeken nog naar een mooie frigotoog en wat aankleding en maken er iets gezelligs van dat de laatste maand van het jaar wat opfleurt. We zoeken nog naar een mogelijkheid om de ingrediënten van het kookprogramma via pakketten ter beschikking te stellen. Ook Voedselteams zorgt meer voor aanbod. Wij roepen alle voedingsproducenten op om contact op te nemen, zodat wij hun aanwezigheid kunnen waar maken.

Meer info via: https://www.climaxi.be/her-culi 

Beluister hieronder een interview met Filip De Bodt in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

5 december 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner